Gündem Salih Müslim’e yakalama kararı

Salih Müslim’e yakalama kararı

23.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Merasim Sokak’ta 17 Şubat’ta askeri servis araçları geçerken düzenlenen terör saldırısıyla ilgili olarak aralarında PKK’nın Avrupa’daki yöneticilerinden Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal, PKK yöneticileri Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Fehman Hüseyin’in de bulunduğu 48 örgüt elemanı hakkında yakalama emri verildi.

Salih Müslim’e yakalama kararı

Savcılık, ilk kez, PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin lideri Salih Müslim için de yakalama kararı çıkarttı. Müslim ile ilgili ayrı bir değerlendirme yapılmayan kararda, terör örgütü PKK/KCK’nın birim ve konumları ayrıntılı tespit edilen yöneticilerinin tamamının, bu bombalama eyleminden cezai anlamda sorumlu oldukları vurgulandı.
Merasim Sokak’ta 17 Şubat’ta askeri servis araçları geçerken düzenlenen canlı bomba saldırısında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında 15 kişi tutuklanmıştı.
Başsavcılığın talep yazısında, soruşturma sürecinde, bomba yüklü aracın patlatılması şeklinde gerçekleşen terör eyleminin talimatının terör örgütü PKK/KCK’nın üst yönetimi tarafından verildiğinin, terör örgütünün üst düzey yöneticileri tarafından değişik tarihlerde yapılan eylem çağrıları sonrasında Zınar-Raperin kod adlı Abdülbaki Somer isimli terörist tarafından 17 Şubat’ta Merasim Sokak’taki bombalı eylemin gerçekleştirildiğinin ileri sürüldüğü kaydedildi.