Manisa Salihli'den Mehmetçiğe Üzüm Kampanyası

Salihli'den Mehmetçiğe Üzüm Kampanyası

19.02.2018 - 18:12 | Son Güncellenme:

.

Salihliden Mehmetçiğe Üzüm Kampanyası

Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin’e yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen ’Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan Mehmetçiklere, Manisa’nın Salihli ilçesinden 5 ton üzüm ve 5 ton leblebi gönderilecek.
Salihli’de ’Salihli’den Mehmetçiğimize Üzüm’ sloganıyla tüm oda, borsa, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin katılımı ile Afrin’deki Mehmetçiklerimiz için kampanya başlatılıyor. Kampanya çerçevesinde 5 ton üzüm ve leblebi, 100’er gramlık paketler halinde Afrin’de mücadele eden Mehmetçiklerimize gönderilecek.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, kampanya kapmasında hem üzüm bağışı hem de nakdi yardım yapılabileceğini söyledi.
Kampanya ile ilgili olarak ilçede Perşembe günü geniş kapsamlı bir toplantı düzenleneceğini ifade eden Yüksel, toplantıda tüm sivil toplum örgütleri, oda ve borsa temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri yer alacağını söyledi. Yüksel “Kampanya da dileyen vatandaşlarımız ellerindeki üzümleri Salihli Ticaret Borsası tarafından belirlenen depoya verebilecek. Nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız ise Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’na imza karşılığı nakdi yardımda bulunabilecek. Nakdi yardımlarla da üzüm ve leblebi alımı yapılacak. Toplanan üzümler, belirlenen işletmede, 1.sınıf ürünle takas edilecek ve Mehmetçiğimize leblebi ile 100’er gramlık paketler halinde toplamda 50 bin paket olarak gönderilecek. Kampanyamızı Salihli ve Hatay Garnizon komutanlarının koordinasyonu ile yürüteceğiz” dedi.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ilk toplantıya ise TSO Başkanı İbrahim Yüksel, Başkan Yardımcısı Günay Topkaya, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, Salihli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Murat Dağıstanlı, Salihli Şefkat Pınarı Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı İslam Horzum, yönetim kurulu üyesi Durmuş Kocaman, fikir alış verişinde bulundu.