Manisa Salihli'den Ortak Demokrasi Açıklaması

Salihli'den Ortak Demokrasi Açıklaması

13.07.2017 - 13:29 | Son Güncellenme:

.

Salihliden Ortak Demokrasi Açıklaması

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelen iş dünyası ve meslek temsilcileri, 15 Temmuz konulu TOBB tarafından hazırlanan ortak deklarasyonu basına sundu.
Salihli’de iş dünyası ve esnaf temsilcileri, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelerek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından hazırlanan ve 81 ilde aynı anda okunan demokrasi konulu ortak deklarasyonu açıkladı. Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy’un “15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız” konulu açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz’un yıldönümüne giriyoruz. İki hafta boyunca, farklı etkinliklerle, hazırladığımız afişlerle ülkemizin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. 15 Temmuz’da Türkiye, en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir. Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir. Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır. Çok açık ifade ediyoruz ki, Türkiye dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır. Emin olun bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı. Ama biz dimdik ayaktayız. Böyle bir coğrafyada, en zor koşullar altında hiç kimsenin yapamayacağını yaptık. Ama rehavete kapılmayacağız. Yapacak daha çok işimiz, büyük hedeflerimiz var. 15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık. Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da arttırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek ileriye taşımalıyız. Bütün bunlar için ortak akılla ve istişare içinde, yeni bir reform süreci başlatmalıyız.Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz: Türkiye’nin sivil toplumu olarak, 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız.”
Toplantıya, Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Günay Topkaya, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Özkan, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Aşık, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Dağıstanlı, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Hisar, Manavlar Odası Başkanı Rıfat Yavaş, Marangozlar Odası Başkanı M. Kemal Alacalı, Kahveciler Odası Başkanı İbrahim Demirdoğan, Tuhafiyeciler ve Terziler Odası Başkanı Şerif Ali Girgin, İnşaatçılar Odası Başkanı Davut Dilek, Lokantacılar Odası Başkanı Fatih Azak, Berberler Odası Başkanı Kadir Dilşeker, Elektrikçiler Odası Başkanı Bahadır Çelikkol katıldı.