Diyarbakır SALİM ENSARİOĞLU’NDAN ÇÖZÜM SÜRECİ DEĞERLENDİRMESİ

SALİM ENSARİOĞLU’NDAN ÇÖZÜM SÜRECİ DEĞERLENDİRMESİ

27.01.2015 - 15:21 | Son Güncellenme:

.

SALİM ENSARİOĞLU’NDAN ÇÖZÜM SÜRECİ DEĞERLENDİRMESİ

Eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, çözüm süreci ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çözüm sürecinin mimarları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Öcalan’dır” dedi.
Eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Diyarbakır ziyareti ve çözüm sürecini İHA muhabirine değerlendirdi. Ensarioğlu, Başbakan Davutoğlu’nun Diyarbakır’da yaptığı ‘Sizin varlığınız bizim varlığımızdır’ konuşmasının çok önemli olduğunu söyledi.
Barış sürecinin iki önemli noktaya yansıması gerektiğine değinen Ensarioğlu, çözüm sürecinin seçimlere de yansıması gerektiğine dikkat çekti. Seçimi sıkıntıya sokarak, baskıyla, tehditle oyları artırmaya çalışmanın yanlış olacağını vurgulayan Ensarioğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan Kürt meselesine benim meselemdir deyip cesur adım atan kişidir. Çözüm sürecinin mimarı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdullah Öcalan’dır. Seçim sürecinde devlet de siyasi partilerde söylemlerine dikkat edip yumuşak bir üslup kullanmalıdır. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın söylediği gibi doğudaki adayların batıda batıdaki adayların doğuda aday göstermeleri çok güzel bir durumdur. Bu barışın ve kardeşliğin mesajıdır o zaman Türkiye partisi olduğunun göstergesidir. Benim bütün beyanlarım barış kardeşlik üzerinedir. Milletvekili olma isteğimin yüzde 80’i barış yüzde 20’si ise millete hizmettir. Seçimin bölgemiz ve tüm Türkiye için barış ve huzur için geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Çözüm sürecinde atılan adımların çok önemli olduğunu bu konuda biraz daha sabırlı olmak gerektiğini belirten Ensarioğlu, şiddetin artık son bulması gerektiğini ve bu sorunun siyasetle çözülmesi gerektiğini dile getirdi.