Kültür Sanat Salon'da Bu Hafta

Salon'da Bu Hafta

04.11.2014 - 10:16 | Son Güncellenme:

Bu hafta 5 Kasım Çarşamba akşamı alternatif rock grubu The Boxer Rebellion ve öncesinde Sapan, 7 Kasım’da müziğin alternatif isimleri Gaye Su Akyol ve Bubituzak ve Festival XXF’nin konuğu olarak Emilie Simon Salon sahnesinde olacak.

Salonda Bu Hafta

2001’de Londra’da kurulan, saf brit-rock'ı tertemiz gitar sound’larıyla birleştiren alternatif rock grubu The Boxer Rebellion 5 Kasım Çarşamba akşamı 20.45'te Salon'da.

2003 yılında yayımladıkları Watermelon adlı single ile brit-rock’ın gelecek vaat eden grupları arasına giren The Boxer Rebellion, İlk albümleri Exits’in (2005) ardından sırasıyla Union (2009), The Cold Still (2011) ve Promises (2013) albümlerini yayımladılar. Aralarında Grey's Anatomy, 24/7, CSI: New York, The Vampire Diaries, Shameless gibi dizilerin yer aldığı birçok dizi, film, TV reklemı ve video oyununda şarkılarını kullanılan The Boxer Rebellion, Salon sahnesinde olcak.

Vokalde Nathan Nicholson, gitarist Andrew Smith ve davulda Piers Hewitt'in ve Adam Harrison’dan oluşan The Boxer Rebellion, hemen öncesinde, 2012’de “Miller Music Factory” yarışmasında birincilik, 2013’te “Be The Band” yarışmasında ikincilik kazanan Sapan’la Kasım Çarşamba akşamı 20.45'te Salon sahnesinde olacak.

Müziğin Alternatif İsimleri Gaye Su Akyol Ve Bubituzak 7 Kasım’da Salon’da

Alaturka müziğin alternatif sesi Gaye Su Akyol ve İstanbul alternatif müzik sahnesinin parlayan gruplarından Bubituzak aynı sahnede buluşuyor.

Seni Görmem İmkansız grubuyla başlayan müzik kariyerine solo olarak devam eden Gaye Su Akyol, ilk albümü Develerle Yaşıyorum ile kendine sıkı bir takipçi kitlesi edinmeyi başardı. Gaye Su Akyol’un ilk albümü bestesi ve güftesi kendisine ait olan 9 eserden oluşuyor. Aynı zamanda ressamlık da yapan Akyol, kadife sesiyle hayranlarını alaturka ve rock müziğinin kıyılarında gezdirmeye geliyor.

Çilekeş, Kara Orkestra, Kreş, Yasemin Mori gibi farklı isimlerle beraber karşımıza çıkan gitar ve vokalde Ali Güçlü Şimşek, bas gitar ve klavyede Görkem Karabudak, davulda ise Emrah Atay’dan oluşan Bubituzak, ilk albümleri Uzay Yolları Taşlı’yı 2014’te yayımladı. Albümün kayıtları canlı olarak prodüktörlüğünü Mike Nielsen ile grup üyelerinin üstlendi. Konserleri canlı olarak kaydetmelerinin albümde ve konserde aynı sound’u yakalamalarına yardımcı olduğunu düşünen Bubituzak, müzikleri haricinde hazırlanıp paylaştıkları videolarıyla da dikkat çekiyorlar.

Gaye Su Akyol ve Bubituzak, çarpıcı performanslarıyla 7 Kasım Cuma akşamı 21.00'de Salon sahnesinde olacak.

Festival XXF’nin Konuğu Olarak Emilie Simon Salon’a Geliyor

Fransız şarkıcı, söz yazarı, besteci Emilie Simon son albümü Mue ile Festival XXF’in konuğu olarak Salon’a geliyor.

Kendi adını taşıyan ilk albümünü 2003’te yayımlayan ve 2004’te Yılın Elektronik Music/Groove/Dance albümü ödülünü alan Emilie Simon March of the Penguins isimli belgeselin müziklerinden oluşan ikinci albümü La Marche de l’empereur Ocak 2005’te çıktı ve aynı yıl César ödüllerine en iyi film müzikleri kategorisinde aday oldu. March of the Empress adıyla aynı albüm Amerika'da piyasaya çıktı. Bu albümüyle de 2006’da Yılın En İyi Orijinal Film Müziği ödülünü aldı. Désert ve Flowers şarkılarıyla Fransa’nın yanı sıra diğer Avrupa ülkelerinde de dikkat çeken Simon, Végétal, Live à l’Olympia, The Big Machine ve Franky Knight albümlerini yayımladı. Emilie Simon'un kendisine Bat for Lashes, Animal Collective, Gossip, MGMT, Gang Gang Dance gibi isimleri referans olarak gösteriyor.

Şarkılarını yazarken önce piyano ve gitarla besteyi yapıp üzerine söz yazdığını, sonrasında kaydettiğini söyleyen Simon, son zamanlarda bilgisayarıyla şarkılarını kaydederek prodüksiyon tarafıyla da ilgilenmeye başlıyor.

Emilie Simon, akılda kalıcı synth’lerden beslenen electro-pop şarkılarıyla 8 Kasım Cumartesi gecesi 22.30'da Salon'da Fransız rüzgarları estirecek.

Salon biletleri Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.

Salon’un tüm programı için: saloniksv.com