Kültür Sanat Salon'da hafta sonu

Salon'da hafta sonu

10.03.2014 - 14:55 | Son Güncellenme:

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra bu hafta Salon’da

Salonda hafta sonu

Yaptıkları şeye inanarak, yavaş yavaş ilerlediklerini söyleyen Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra, yeni albümleriyle karşımıza çıkmaya hazırlanırken İstanbul’a uğruyor. İlk olarak A Silver Mt. Zion adı altında 1999 yılında kurulan grup, kontrbasta Thierry Amar, piyanoda Efrim Menuck elektrik basta Mark’tan oluşuyordu. Arkadaşları Wanda’nın hayatını kaybetmesinin ardından isimlerini Thee Silver Mt. Zion Orchestra & Tra-la-la Band olarak değiştiren grup, ilk albümleri He Has Left Us Alone but Shafts of Light Sometimes Grace the Corner of Our Rooms…’u 2000 yılında piyasaya sürdü. Zaman içinde yola beraber devam ettikleri üyeler Beckie Foon (çello), Ian Ilavsky (gitar) ve hâlihazırda Scott Levine Gilmore’un (davul&gitar) yerine gelen Eric Craven’ın aralarından ayrılmasıyla duygusal anlamda zor zamanlar yaşayan grup, isimlerinden Tra-la-la Band’in çıkarılmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

2009’da yayımladıkalrı Kollaps Tradixionales’in ardından, Fuck Off Get Free We Pour Light on Everything albümleriyle 2014’te karşımıza tekrar çıkmaya hazırlanan Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra, 13 Mart Perşembe ve 14 Mart Cuma akşamları 21.30’da Salon sahnesinde olacak. Biletler 40 TL ve 25 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

Efsane topluluk The Wedding Present Salon sahnesinde!

İngiltere bağımsız müzik sahnesinin efsane topluluklarından The Wedding Present, Salon’un Mart ayı konukları arasında. David Gedge’in önderliğindeki ünlü post-rock grubu, 15 Mart Cumartesi akşamı 22.30’da Salon’da hayranlarıyla buluşacak.

UK Top 40 listesinde hit olmuş 18 single’ı bulunan ve buna rağmen müzik endüstrisinin kalıplarına karşı çıkmaya devam eden The Wedding Present, David Gedge’in öncülüğünde 1985’te kuruldu. İlk albümleri George Best’in Reception Records tarafından piyasaya sürülmesinin ardından müzik yolculuğuna başlayan grup, yayımladıkları albümlerle pek çok olumlu eleştiri ve ödüller aldı. Grup daha sonra Gedge’in Cinemara projesi için müziğe ara verdi. Sevgilisinden ayrıldıktan sonra, onun etkisiyle yarattığı Take Fountain albümünü ironik bir şekilde Sevgililer Günü’nde piyasaya süren Gedge, şiirsel yanını daha çok göstermesiyle müthiş bir ilgiyle karşılandı ve eleştirmenlerden tam not aldı. Bu albümün başarısıyla beraber neredeyse sekiz yıl aradan sonra yeniden bir araya gelen The Wedding Present, 20 ay süren bir Avrupa ile Kuzey Amerika turnesinin ardından 2008’de El Rey, 2012’de ise Valentina’yı piyasaya sürerek yoluna devam etti.

Haberin Devamı

Temelde acı-tatlı, nefes kesen ve samimi aşk şarkılarını fırtına gibi gitar “sound”ları ile anlatmasıyla bilinen, bağımsız rock’ın en uzun soluklu temsilcilerinden The Wedding Present, 15 Mart Cumartesi gecesi 22.30’da Salon’da sevenleriyle buluşacak. Konser biletler 40 TL ve 35 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

Biletler Nerede?

Salon etkinliklerinin biletleri Biletix satış kanalları ve ana gişe İKSV’den temin edilebilir. Lale Kart sahipleri biletlerini %25’e varan özel indirimlerle alabilir. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Ana gişe İKSV pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.