Kültür Sanat Salon kapılarını açıyor!

Salon kapılarını açıyor!

08.10.2014 - 17:44 | Son Güncellenme:

İstanbullu sanatseverlerin ilgiyle takip ettiği Salon’un 5. sezonu 10 Ekim’de başlıyor.

Salon kapılarını açıyor

Salon, sanatseverlere, güncel müzikten caza, tiyatrodan söyleşiye, yine dopdolu bir program sunacak. Salon, Ekim-Kasım ve Aralık ayları boyunca 30 konserin yanı sıra 4 ayrı tiyatro oyununun 11 gösterisine ve 3 söyleşiye ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Salon, 10 Ekim Cuma akşamı, Garanti Caz Yeşili sponsorluğunda gerçekleştirilecek synthpop grubu Future Islands konseriyle yeni sezona kapılarını açıyor. Saat 22.00’da başlayacak konser, ABD’li grubun Türkiye’deki ilk konseri olacak. 2014’te Primavera, Coachella ve Roskilde gibi festivallerdeki performansıyla bu senenin en çok konuşulan gruplarından olan Future Island dinliyicilere harikulade bir pop ve melodram denklemi sunacak.

2006 yılında Gerrit Welmers, William Cashion ve Samual T. Herring tarafından Baltimore’da kurulan Future Islands’ın Wave Like Home adını taşıyan ilk albümleri 2008’de dinleyicilerle buluştu. Daha sonra sırasıyla 2010'da In Evening Air ve 2011'de On The Water albümleri piyasada yerlerini aldı. Bu yılın başında 4AD plak şirketiyle anlaşıp yayımladıkları son albümleri Singles ise müzik eleştirmenleri tarafından grubun en iyi işi olarak nitelendiriliyor.

Haberin Devamı

“Late Show with David Letterman” programındaki performansları büyük beğeni toplayan Future Islands, YouTube’da rekor sayıda izleyiciye ulaştı. Grubun vokalisti Herring'in dikkat çekici sesiyle öne çıkan Future Islands'ı farklı yapan ise geleneksele bağlı kalmaya çalışarak, önce arkadaş sonra hayran kazanmaya çalışmaları. Ekip, özellikle müziklerini kimsenin bilmediği, gitmediği yerlere götürmeyi amaç ediniyor.

Son Albümleriyle Polaris Müzik Ödülü’ne Aday Gösterilen SUUNS Salon’un İkinci Konuğu 2006 yılında Ben Shemie ve Joseph Yarmush tarafından kurulan, Max Henry ve Liam O’Neill’in katılmasıyla son halini alan Kanadalı indie-rock grubu Suuns, yeni sezonda Salon’un ikinci konuğu olacak. Suuns, 11 Ekim Cumartesi akşamı saat 22.30’da Türkiye’deki ilk konserini Salon’da verecek.

2010’da ilk albümleri Zeroes QC’nin ardından NME ve Pitchfork tarafından 2011’in en iyi grupları arasında gösterilen Suuns, müziğinde progresif rock ile krautrock’ın gösterişli bir şekilde bileştiriyor. Montrealli ekip, 2013’te yayımlanan son albümleri Images Du Fur ile geçtiğimiz yıl Kanada’nın en prestijli müzik ödüllerinden Polaris Müzik Ödülü’ne de aday gösterildi. Büyük işler yaratmak için minimalist teknikler kullanmayı tercih ettiklerini belirten Suuns, daha detaylı çalışabilmek adına kendi müziklerine uzaktan ve geniş bir açıyla bakmaya çalıştıklarını ifade ediyor. Suuns konseri öncesi ve sonrasında Kıyı Müzik’in hazırladığı özel liste dinleyicilerle buluşacak.

Haberin Devamı

Salon Biletleri Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.