Siyaset Salon krizine rağmen konuştu

Salon krizine rağmen konuştu

12.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’in konuşacağı Çanakkale’deki “Milli İradenin Önemi” toplantısının yapılacağı otelde, yönetim son dakika kararıyla salonun kullanmasına izin vermedi. Baskılar nedeniyle otel yönetiminin salonun elektriğini kestiği iddia edildi.

Salon krizine  rağmen konuştu

Akşener, Çanakkale’ye giderken Tekirdağ’da mola verdi. Bir restoranda toplanan kalabalığa hitap eden Akşener, referandumla ilgili değerlendirmede bulundu. Elinde ay-yıldızlı kına dikkati çeken Meral Akşener, “Size rakam vererek söylüyorum. Yüzde 56 hayır, yüzde 37 evet gibi bir sonuç çıkıyor” dedi.
Katılımcıla rdan tepki
Akşener’in Çanakkale’deki toplantısı ise salon kriziyle başladı. Kolin Hotel’deki etkinliğe kısa süre kala, otel yönetimi salonun kullanımını iptal etti. Toplantıya gelen yaklaşık 1000 kişi, kararı öğrenince otel yönetimini protesto etti. Ellerinde bayrakları sallayarak ‘Başbakan Akşener’ ve ‘Ülkücü hareket engellenemez’ sloganları atmaya başladı.
Meral Akşener’i dinlemeye gelen partililer, cep telefonlarının ışıklarıyla salonu aydınlatmaya çalıştı. Otel girişinde önlem alan polis, gelenleri tek tek aradıktan geçirdikten sonra otele girişlerine izin verdi. Akşener, elektriklerin kesildiği ve katılanların cep telefonları ışığıyla aydınlatmaya çalıştığı salona gelerek, toplantının iptal edilmeyeceğini söyledi ve konuşmasını yaptı.