Geri Dön

Şam kurabiyesi tarifi

Çay saatine özel enfes bir tarif...

Şam kurabiyesi tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 yumurta
250 gr. oda sıcaklığında margarin
2 su bardağı toz şeker
1 adet portakalın suyu ve rendesi
3 yemek kaşığı yoğurt(oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Şam Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Yumurta, yoğurt, yağ, şeker, portakal suyu ve rendesini iyice karıştırın.

Kabartma tozu ve un ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın.

Yağlı kağıt serili tepsiye, iri yuvarlaklar alıp şekil vererek dizin. Üzerine toz şeker serpin.

Isıtılmış fırında 180-200 derece sıcaklıkta pişirin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber