Hatay Samandağ'da Trafik Güvenliği Çalışması

Samandağ'da Trafik Güvenliği Çalışması

28.02.2017 - 14:05 | Son Güncellenme:

.

Samandağda Trafik Güvenliği Çalışması

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı, Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Samandağ Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle trafik güvenliği çalışması gerçekleştirildi.
Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürü Önder Şimşek, Başpolis memuru Hacı Karslı uygulamaya katıldılar. Simülasyon gösterisi ve bilgilendirme amaçlı sunuma vatandaşlar ilgi gösterdi.
Konuyla ilgili Samandağ İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik kazalarında çok kayıp verilmesinden dolayı, Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu tarafından karara varılan “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında Avrupa Birliği ülkelerin trafik kazalarındaki istatistikleri de baz alınarak yapılan çalışma sonucunda, 2020 yılına kadar Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarındaki kaybı yüzde 50 oranında azaltmak amacıyla yoğun denetimlerin hayata geçirildiği bildirildi.
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:
“Yine bu genelge kapsamında toplam 4 yıl olmak üzere okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine trafik kurallarını öğretmek ve öğrendiklerini günlük hayatlarında uygulamak ve bir anlamda da biz görevlilere yardımcı olmak amacıyla “Trafik Dedektifleri” adı altında bir proje hayata geçirilmiştir. Devamında, trafik konularında tüm toplumu bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak için, kamu personeli, sivil toplum örgütleri, toplu taşıma yapan araç sürücüleri ile yük taşıyan araç sürücülerine trafik bilgilerini yenilemek için trafik seminerleri verilmektedir.”