Geri Dön

Şambali tatlısı tarifi

Şambali tatlısı, ya da bilinen diğer adıyla şambaba tatlısı, Batı Anadolu'ya özgü, özellikle Ramazan aylarında yapılan şerbetli bir tatlıdır. Şambali tatlısı lezzetinin yanında bir anda gelen misafirlerinize hazırlayabileceğiniz, pratik de bir tatlı. Peki şambali tatlısı nasıl yapılır?  İşte yapımı da oldukça kolay olan şambali tatlısı tarifi...

Şambali tatlısı tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 bardak yoğurt
2 bardak şeker
4 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 vanilya
Yer fıstığı

Şerbeti için:
4 bardak su
5 bardak şeker
2 damla limon

Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.

Kaynamaya yakın limonunu sıkın.

İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.

Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın.

Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin.

Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.

Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbet dökün.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber