Sakarya Samib'den Satso Yönetimine Kutlama

Samib'den Satso Yönetimine Kutlama

22.05.2018 - 18:03 | Son Güncellenme:

.

Samibden Satso Yönetimine Kutlama

SAKARYA (AA) - Sakarya Makine İmalatçıları Birliği (SAMİB) Başkanı Günay Güneş ve Yönetim Kurulu üyeleri, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (SATSO) genel kurlla şekillenene yeni yönetimini ziyaret ederek, kutladı.

Haberin Devamı

SAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Güneş, SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ'u ziyaret etti.

SATSO yönetimini kutlayan Güneş, görevlerinde başarılar diledi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sakarya'nın, makine imalat sektöründe Doğu Marmara'da önemli bir üretim üssü olmasının yanı sıra Türkiye'ye örnek başarılı bir ihtisaslaşma gösterdiğini belirtti.

İş dünyası olarak aldıklarından daha fazlasını satabilmeleri gerektiğini, ekonominin bu yolla ileriye gidebileceğini ifade eden Altuğ, şunları kaydetti:

"Sakarya'nın potansiyelini fırsata çevirmeliyiz. Çalışmalarımız, hızla planlama aşamasından, uygulama aşamasına geçmeli. Uyguladıklarımızla örnek olmalıyız. Dış pazarlara aktif bir şekilde açılmak konusunda yabancı öğrencileri çok iyi değerlendirmeliyiz. İş dünyası ve üniversite işbirliği bu anlamda aktif çalışarak gelecek vaat eden bir nesil ile bakir pazarları keşfetmeli, ülkemizi de onlara tanıtmalıyız. Bu öğrencilerimizin firmalarda staj yapmaları ile başlayan programların devamlılığı ve çeşitliliği sağlanmalı. Sakarya Üniversitemiz ve SAMİB'in bu konuda yaptığı çalışmalarla bizlerin paydaşı, destekçi olacağına inanıyorum."