Gündem Şampiyonlar Ligi finali ne zaman? Hangi kanalda, saat kaçta?

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman? Hangi kanalda, saat kaçta?

23.05.2018 - 15:21 | Son Güncellenme:

Kıyasıya geçen UEFA Şampiyonlar ligi finali ne zaman oynanacak? Real Madrid ve Liverpool’un finale kaldığı maç nerede oynanacak? Bu dev karşılaşmayı hangi kanal verecek? Şampiyonlar Ligi final maçını yönetecek hakem belli oldu mu?

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman Hangi kanalda, saat kaçta

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman oynanacak?

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi finali Ukrayna’nın Kiev başkentindeki Olimpiyat Stadı, Real Madrid ve Liverpool arasındaki final maçına ev sahipliği yapacak. Dev maç 26 Mayıs Cumartesi günü oynanacak. Başlama saati 21.45 olarak belirlendi. Final maçını yönetecek hakemin ise Sırp kökenli Milorad Mazic’in olacağı bildirildi. Türkiye’de Şampiyonlar Ligi finali izlemek isteyen futbol severler Türkiye saatiyle 21.45’te TRT1 ve trtspor.com.tr’den yayınlanacak. Ayrıca final mücadelesini 4K olarak izlemek isteyen futbol severler TRT4K’dan izleyebilirler.

Liverpool finale nasıl kaldı?

UEFA Şampiyonlar Ligi finaline kalan Liverpool kıyasıya geçen sezonda hangi takımları eleyerek finale kaldı? Liverpool gruptan çıktıktan sonra son 16 turunda Porto’yu deplasmanda 5-0 skorla yendikten sonra, kendi evinde ise 0-0 beraber kaldı. Çeyrek finale çıkan Liverpool’un rakibi gene İngiltere’den Manchester Citydi. Kendi evinde 3-0’lık skor yakalayan Liverpool, deplasman da ise 2-1 üstün gelince yarı finale kaldı. Yarı finalde de İspanyol devi’yı eleyen Roma’yla karşı karşıya geldiler. Kendi evinde oynadığı maçı 5-2’lık skorla yenen Liverpool, deplasman da ise Roma’ya 4-2 yenilse de attığı gol sayısının fazlalığından dolayı finale kalan ilk takım olmuştu.

Haberin Devamı

Real Madrid finale nasıl kaldı?

Liverpool gibi finale kalan Real Madrid kıyasıya geçen sezonda hangi takımları eleyerek finale kalmayı hak etti? Gruplardan çıktıktan sonra son 16 turunda Fransız takımı olan PSG ile deplasmanda oynadığı maçı 2-1’lik skorla yenmişti. Ardında evinde oynadığı maçı 3-1 yenerek çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde de İtalyan devi Juventus’u deplasmanda 3-0’lık galibiyetin ardından, evinde ise 3-1 yenilmesine rağmen gol fazlasıyla yarı finale kalmayı hak etti. Erken final diye adlandırılan yarı final maçında Almanya devi olan Bayern München’ün evinde 2-1 yenen Real Madrid, kendi evinde ise 2-2’lik skorla finale yükselen ikinci takım oldu.