Samsun Samsun'a Yılın İlk Karı Düştü

Samsun'a Yılın İlk Karı Düştü

25.01.2018 - 15:14 | Son Güncellenme:

.

Samsuna Yılın İlk Karı Düştü

Samsun şehir merkezine 2018 yılının ilk karı yağdı.
Samsun’da kış mevsiminde sıcaklıklar, mevsim normalleri üzerinde seyrediyordu. Son 3 gündür düşen hava sıcaklıkları beraberinde önce sağanak yağışı, sonra da karı getirdi. Şehrin yüksek kesimleri tamamen kara teslim olurken, şehir meydanına yağan kar da hayatı olumsuz etkiledi. Olumsuz hava şartları nedeniyle şehirlerarası yollarda ulaşım aksayarak sağlanıyor. 2018 yılının ilk karını gören vatandaşlar ise hazırlıksız yakalanmalarına rağmen karın dinlendirici bir etkisi olduğunu ve mikropları temizlediğini düşündüklerinden mutlu olduklarını söylediler.

“3 hasta ambulans ile kurtarıldı”
Samsun Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmaları kapsamında hazırladığı raporda, “Yaklaşık 5 bin km’lik yol ağında 217 iş makinesi ve 320 personel ile ekiplerimiz 24 saat aralıksız karla mücadele çalışması yürütmektedir. Şu an itibariyle Terme ilçesinde Ambartepe ve Örencik Mahalle yolları kapalı olup çalışmalarımız devam etmektedir. Kocamanbaşı, Yüksekyayla ve Erenköy Mahallelerinden 3 hasta ambulansa ulaştırıldı. Yakakent ilçesinde Asmapınar-Çepni grup yolu kapalı olup çalışmalarımız devam etmektedir. Vezirköprü ilçesinde Duruçay ve Kızılcakoru grup yolları kapalı olup çalışmalarımız devam etmektedir” denildi.
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Samsun’daki kar yağışının geceye kadar süreceği, yarın ise şehrin doğu ve batı kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı belirtildi.