Samsun SAMSUN CANİK BELEDİYESPOR - OSMANİYE GENÇLİK MAÇININ ARDINDAN

SAMSUN CANİK BELEDİYESPOR - OSMANİYE GENÇLİK MAÇININ ARDINDAN

23.11.2014 - 16:57 | Son Güncellenme:

.

SAMSUN CANİK BELEDİYESPOR - OSMANİYE GENÇLİK MAÇININ ARDINDAN

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Liginin (TKBL) beşinci haftasında Samsun Canik Belediyespor kendi evinde ağırladığı Osmaniye Gençlik’i 80-61 mağlup etti.
Maçın ardından antrenör ve oyuncular maçı değerlendirdi.
Maçı sert savunmayla kazandıklarını ifade eden Samsun Canik Belediyespor Baş Antrenörü Ekin Baş, “Bugün sahada iki farklı takım vardı. İlk yarı ve ikinci yarı olarak. İlk yarı yaklaşık 10 sayı önde girmemize rağmen benim kafamdaki istediğim basketbolu oynayamadık. İkinci yarı savunmada daha sert ve hücumda da daha akıllı tercihler yaptık. Özellikle ilk yarıda hücuma çıkarken maçı koparma anlarında çok top kayıpları yaptık. O da Osmaniye Gençlik’in maçta kalmasını sağladı. Bu ligde bütün takımlar kaliteli ve her takım her takımı yenebilir. Onun için bu galibiyet bizim için çok önemliydi. İkinci yarı daha az hata yaparak, daha akıllı oynayarak kazandık. Maçta uzunlarımızın olduğunu hatırlayarak, basketbolun sadece şuttan ibaret olmadığını, içeri ile dışarı dengesini sağladığında başarılı olabileceğini anlayarak ve savunma sertliğini yükselterek maçı kazandık. Özellikle bugünkü performansları için Marcedes ve Mehtap bence çok iyi performans sergilediler” dedi.
Maçtan galip geldikleri için çok mutlu olduğunu belirten Samsun Canik Belediyesporlu oyuncu Mehtap Karabilecen, “Kazanmamız gereken bir maçtı. Yukarılara oynamak için böyle takımları yenmemiz gerekiyor. İlk periyota çok tutuk başladık. Ama ikinci yarı akıllıca oynayıp iyi defans yaparak maçı istedik. Maçta zaman zaman sertlikler oldu. Bizde yılmadık karşılık verdik. Rakip takımda kazanmak için her şeyi yaptı ama biz biraz daha sakin ve akıllı oynayarak maçı kazandık” diye konuştu.
OSMANİYE GENÇLİK CEPHESİ
Konuşmasında hakemlere yüklenen Osmaniye Gençlik Baş Antrenörü Aydın Uğuz, “Biz lig başladığından beri 2 skorer oyuncumuzdan eksik oynuyoruz. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Ben 28 yıldır koçluk yapıyorum. Bir kere bile hakemlerle ilgili bir şey konuşmadım. Samsun Canik Belediyespor’un galibiyetini gölgelemek için demiyorum ama hakemler çok kötü bir yönetim gösterdiler” şeklinde konuştu.
Maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade eden Osmaniye Gençlik oyuncusu Melike Yalçınkaya, “Maça iyi başladık ama kötü bitti. Sakatlıklarımızın da bu maçta etkisi vardı” ifadelerini kullandı.