Samsun SAMSUN’DA 1 YIL İÇİNDE İKİNCİ DOKTOR CİNAYETİ

SAMSUN’DA 1 YIL İÇİNDE İKİNCİ DOKTOR CİNAYETİ

19.11.2015 - 17:29 | Son Güncellenme:

.

SAMSUN’DA 1 YIL İÇİNDE İKİNCİ DOKTOR CİNAYETİ

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun’da 1 yıl içerisinde ikinci kez doktor cinayeti yaşandığını, bunun üzüntü verici bir durum olduğunu söyledi.
Samsun’da özel bir hastanede sekreteri ile eski eşinin tartışması sırasında araya giren ve bıçaklanan kadın doktorun hayatını kaybetmesinin ardından hastaneye gelen Samsun Valisi İbrahim Şahin, basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevapladı. Yaşanan olayın herkesi derinden etkilediğini belirten Vali Şahin, “Bu olay çok kabul edilebilir bir olay değil. Hepimizin üzüldüğü bir olay cereyan etti. Bu hastanede çalışan kadın doğum uzmanımız Opr. Dr. Aynur hanım, yanında çalıştırdığı sekreterinin eski kocası tarafından bıçaklanarak şehit edildi. Kendisi de 5. kattan aşağıya atlayarak intihar etti. Kendisi de EX oldu. Herkesin çok sevdiği bir doktordu Aynur hanım. Bizim üzüntümüz Samsun’da 1 yıl içerisinde ikinci kez bir doktor cinayeti ile karşılaşmamız. Bu bizi çok üzüyor. Üzüntümüz, hastane kendisinin hastaları muayene ettiği bir ortamda bıçaklanarak öldürmesidir. Sağlık Bakanımıza konuyla ilgili bilgi arz edeceğim. Hepimizin başı sağ olsun. Dileğimiz bu tarz olumsuzlukların başta ilimiz olmak üzere ülkemizde cereyan etmemesidir” dedi.
“TARTIŞMAYI AYIRMAK İSTERKEN BIÇAKLANDI”
Doktor Aynur Dağdemir’in tartışmayı önlemek isterken bıçaklandığını belirten Vali Şahin, “Doktor hanım, sekreteri ve eski eşi arasındaki tartışmayı önlemek için araya girmek istiyor. Bu şahıs da dışarıdan geliyor. Belli ki kötü niyeti var. Çünkü yanında ekmek bıçağı getiriyor. Saldırgan çok hayati yerlere bıçak darbeleriyle vuruyor. 3 tane çok önemli kesik var. Bu darbeler de maalesef doktor hanımın EX olmasına neden oluyor” diye konuştu.
“ZANLI ÇALIŞTIĞI YERDE DE OLUMSUZLUK İŞLEMİŞ”
Opr. Dr. Aynur Dağdemir’i öldüren Yusuf Demirbaş’ın olay öncesinde çalıştığı iş yerinde de bir olumsuzluk yaptığını belirten Vali Şahin, “Her hasta ve hasta yakını gibi buraya gelenleri takibe almak gibi bir durumumuz söz konusu değil. Zanlı, çalıştığı yerde de bir olumsuzluk işlemişte gelmiş. Olaya bu boyutuyla bakmanızda yarar var. Gazeteciler olarak işin o boyutunu araştırmanızı ben öneririm” şeklinde konuştu.
“TAM POLİS ONU ARAŞTIRIRKEN BU OLUMSUZLUĞU İŞLİYOR”
Polisin katil Demirbaş’ı başka bir konu için aradığı esnada olayın yaşandığını belirten Vali Şahin, “Kötülük yapmak isteyen fırsatı tez yakalar. İsteğiniz kadar burada cihazlarla önlem alın, insanlar bir şekilde yine girerler. Çünkü çok yoğun bir şekilde korunan uçaklarda ve iş yerlerinde de bu tarz olumsuzluklar oluyor. Ama belki caydırıcı olur diye bir öneri olarak XR cihazlarını önereceğiz. Özel hastanelere bir takım şeyleri dayatmak doğru değil. Ama bunları bir öneri olarak kendilerine arz edeceğiz. Belki de bir yazı ile hastaneleri uyaracağız. Olumsuzluk, bu tarz durumun hastanede cereyan etmesi. Yoksa bu hasta ruhlu insanlar, dışarıda da bu tarz cinayetler işliyorlar. Zanlının buraya gelmeden önce de bir vukuatı var. Tam polis onu araştırırken bu olumsuzluğu işliyor” ifadelerini kullandı.
Olaydan sonra hastane duvarına Türk bayrağı asıldı.