Samsun Samsun'da Göl Ve Göletlere 100 Bin Balık Yavrusu

Samsun'da Göl Ve Göletlere 100 Bin Balık Yavrusu

22.06.2018 - 14:24 | Son Güncellenme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kentteki 8 göl ve gölete 100 bin pullu sazan balığı yavrusu bıraktı

Samsunda Göl Ve Göletlere 100 Bin Balık Yavrusu

SAMSUN (AA) - Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 8 göl ve gölete balık varlığını artırmak için 100 bin pullu sazan balığı yavrusu saldı.

Haberin Devamı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, iç su kaynaklarını balıklandırma çalışması başlattıklarını söyledi.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Üretim Tesislerinde yetiştirilen sazan balığı yavrularının Samsun'daki 8 göl ve gölete bırakıldığını anlatan Kırmacı, "Su ürünleri kaynakları ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması, gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla göl ve göletlere 100 bin pullu sazan balığı yavrusu bırakıldı. Balıklandırma çalışmalarında özellikle amatör balıkçıların avcılıkta yararlanabileceği su kaynaklarını tercih ettik." dedi.

Haberin Devamı

Kırmacı, balıkçılığın sürdürülebilirliğinin kurallara bağlı avcılık ile mümkün olabileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, en az bir kez üremelerine imkan tanınması büyük önem arz etmektedir. Su kaynaklarının kirletilmemesi ve suyun tasarruflu kullanılmasının yanı sıra avcılıkta belirlenen yasak ve sınırlamalara titizlikle uyulması gereklidir. Bu kurallar, sularımızdaki doğal yaşamın devamlılığı ve sürdürülebilirliği açısından çok önemlidir. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli proteine ulaşmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz."