Samsun Samsun'da Köylülerden Su Tepkisi

Samsun'da Köylülerden Su Tepkisi

11.07.2017 - 14:16 | Son Güncellenme:

.

Samsunda Köylülerden Su Tepkisi

SAMSUN (AA) - Kavak ilçesine bağlı Celallı Mahallesinde köylüler, köylerine ait su kaynağının Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından başka bir mahalleye götürüleceğini belirterek, karara tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Celallı Mahallesi Aksu mevkisinde bulunan su kaynağının Divanbaşı Mahallesi'ne götürüleceğini söyleyen köylüler, su kaynağının başında toplandı.

Üstlerini çıkaran erkek köylüler alınan karara tepki göstererek isteklerini dile getirdi.

Mahalle Muhtarı Avni Altun, Aksu mevkisinde bulunan tek su kaynağını tarım ve hayvancılıkta kullandıklarını ve kendileri için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Altun, "Divanbaşı köyüne götürülmek istenilen Aksu mevkisindeki su kaynağımız köyümüz için çok önemli, hayvanlarımız, buradaki arazide, tarlada çalışanlar hep bu su kaynağından yararlanıyor. Bu su kaynağı buradan alınırsa köyde durmamızın, hayvancılık ve tarım yapmamızın hiç bir anlamı yok. Su hayattır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Komşu Divanbaşı Mahallesinin içme suyunun yeterli olduğunu savunan Altun, şunları kaydetti:

"Mahalle içinde 10 akar çeşme var. Evlerinde su var. Yine Samsun'un içme suyunu karşılamak amacıyla yaptırılan gölet Divanbaşı'na 1 kilometre uzaklıkta. Bizden alınmak istenilen kaynak ise 5 kilometre uzaklıkta.

Gölete yapılacak bir arıtma tesisiyle bölgedeki 20 mahallenin içme suyu karşılanmış olacak. Su götürmek için ormandaki ağaçlar kesilmeyecek. Şu anda Divanbaşı Mahallesi halkı ile aramızda bulunan gerginlik de sona erecek."

Köylüler ise su olmadan yaşayamayacaklarını ifade ederek, alınan karardan geri dönülmesini istediklerini vurguladı.

Köylüler, tepkileri sonuç vermezse ilginç eylemlerine devam edeceklerini 30 büyükbaş hayvanı ilçe merkezine götürerek ana caddelerde gezdireceklerini söylediler.