Samsun Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun'dan Kısa Kısa

20.05.2017 - 12:37 | Son Güncellenme:

.

Samsundan Kısa Kısa

SAMSUN (AA) - Kavak Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı'nda çevre düzenleme çalışması yürütüyor.

Haberin Devamı

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, AA muhabirine, park ve meydanların düzenleme ve güzelleştirilmesi projesi çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenleme çalışmasına başladıklarını söyledi.

Yol, park ve meydanların kentlerin aynası olduğunu vurgulayan Başkan Sarıcaoğlu, "Cumhuriyet Meydanı, yıllarca törenlere, etkinliklere ev sahipliği yapmıştı. Belediye olarak park ve meydanları düzenleme ve güzelleştirme projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanımızda çalışmaları başlattık." dedi.

Buradaki Atatürk büstünü daha önce yeni yaptıkları Atatürk Park ve Meydanı'na taşıdıklarını anlatan Sarıcaoğlu, "Meydandan parke taşlarını kaldırmıştık. Şimdi renkli ve desenli kilitli parke taşı döşüyoruz. Böylece daha modern ve kullanışlı hale getireceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

- Ziraat Odası Başkanı Demir'den "Sarı pas" hastalığı uyarısı

Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, çiftçilere sarı pas hastalığı konusunda uyarıda bulundu.

Son yağışlarla ekili arazilerde sarı pas hastalığı meydana gelebileceğine işaret eden Demir, çiftçilerin tarlalarını kontrol ederek hastalığın yeni başladığı alanlarda ilaçlama yapmaları gerektiğini söyledi.

Özellikle buğday ekili tarlalarda hastalık görülebileceğine dikkat çeken Demir, şöyle konuştu:

"Sarı pas hastalığı, ilkbaharda 10-15 derece sıcaklık ve yüksek nemde ortaya çıkar. Yüzde 50'lere varan oranlarda verim kaybına neden olabilmektedir. Genellikle yapraklarda görülse de sap ve başaklarda da sarı renkte püstüller oluşabilmektedir."

Hastalık belirtisi görüldüğü andan itibaren yayılmadan ilaçlı mücadele yapılmasının önemine işaret eden Demir, aksi halde bulaştığı alanlarda ilaçlamanın hiçbir etkisi olmayacağını kaydetti.