Samsun Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun'dan Kısa Kısa

26.09.2017 - 11:59 | Son Güncellenme:

.

Samsundan Kısa Kısa

SAMSUN (AA) - Kavak İlçe Müftüsü Abdullah Karaca, "Arakan'ı yalnız bırakma" yardım kampanyası kapsamında ilçede 21 bin 217 lira toplandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Müftü Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk milletinin ırkı ne olursa olsun darda kalmışlara iyilik götüren, yardım eden medeniyete sahip bir millet olduğunu söyledi.

Bu anlayışla Mynmar'daki ırkçı Budistlerin saldırısına uğrayan, hakları ellerinden alınan, köylerinden sürülen Arakan Müslümanları için Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca "Arakan'ı yalnız bırakma" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldığını hatırlatan Karaca, ilçe genelinde toplanan 21 bin 217 liranın ilgili yardım hesabına yatırıldığını aktardı.

Toplanan yardım miktarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaca, "Arakan Müslümanlarına destek vermek isteyenler 'ARAKAN' yazıp 5601'e SMS göndererek 10 lira destekte bulunabilir. Türkiye Diyanet Vakfı web sayfası üzerinden bağış yapmak isteyen hayırseverlerimiz de 'bagis.diyanetvakfi.org.tr' adresi ve vakfımızın banka hesap numaralarından bağış yapabilir." diye konuştu.

Haberin Devamı

- OMÜ Turizm Fakültesi'nde "Kariyer günleri" etkinliği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi'nde "Kariyer günleri" etkinliği düzenlendi.

Hanife Aşçı Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Savaş Türkay, Osman Nuri Şen, Mustafa Öztürk ve Burçin Saatoğlu katıldı.

Şevket Aşçı Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yetkin Bulut, yaptığı konuşmada, etkinliği düzenlemekle hem öğrencilerin sektör hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak hem de bu alandaki otellerin genel müdürleriyle öğrencileri buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Etkinlikte katılımcılar, iş deneyimlerini anlatıp öğrencilere sektörle ilgili bilgi verdi.

Konferans, öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.