Samsun Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun'dan Kısa Kısa

08.12.2017 - 14:26 | Son Güncellenme:

.

Samsundan Kısa Kısa

SAMSUN (AA) - Ladik İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde dini bilgiler yarışması düzenlenecek.

Haberin Devamı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, AA muhabirine, "İlim kalptedir, satırlarda kalan i·lim değildir" sloganıyla yapılacak dini bilgiler yarışmasına ilçesindeki lise ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin katılacağını söyledi.

Yarışma başvurularının 31 Aralık mesai bitimine kadar okul müdürlüklerine yapılması gerektiğini belirten Sancı, "Yarışmanın içeriği, 'Dinim İslam Temel Bilgiler' kitabından olacaktır. Tarihi daha sonra belirlenecek yarışma sonunda dereceye giren öğrencilerimiz ücretsiz olarak Çanakkale Şehitliği ziyaretine götürülecek." dedi.

- Kavak'ta ağız ve diş sağlığı eğitimi

Kavak İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Cumhuriyet Anaokulu işbirliğinde ana sınıfı öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı eğitimi gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Samsun Ağız ve Diş Hastanesinde görevli diş tabibi Yakup Çetinkaya tarafından verilen eğitime, 85 öğrenci katıldı.

Diş sağlığının önemine işaret eden Çetinkaya, düzenli olarak diş fırçalama ve bakımı yapmanın gelecekte sağlıklı bir ağza sahip olma açısından önem taşıdığını söyledi.

Anaokulunun müdürü Murat Toraman, ağız ve diş sağlığı eğitiminin çocuklarda olumlu sonuçlar oluşturacağına dikkat çekerek, bu tür eğitimlere devam edeceklerini kaydetti.