Samsun Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun'dan Kısa Kısa

11.12.2017 - 11:48 | Son Güncellenme:

15 Temmuz Şehitler Camisi inşaatı için yardım talebi

Samsundan Kısa Kısa

SAMSUN (AA) - Kavak ilçesindeki 19 Mayıs Mahallesi'ndeki 15 Temmuz Şehitler Cami inşaatının maddi sıkıntılar nedeniyle durdurulduğu bildirildi.

Haberin Devamı

15 Temmuz Şehitler Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erdoğan Yolaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz Şehitler Camisi'nin planlanan 2 yıl içinde hizmete açılabilmesi için belediye ve hayırsever vatandaşların yardım ve desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

15 Temmuz'da temeli atılan caminin inşaatının durduğunu belirten Yolaydın, "19 Mayıs Mahallemizin camiye ihtiyacı vardı. Bu kapsamda 15 Temmuz Şehitler Camisi olarak 15 Temmuz'da temelini attık. Belediye ve hayırsever vatandaşlardan gelecek maddi desteğe güvendik. Yine çeşitli yerlere camiye yardım levhaları astık. İki kat halinde olacak 15 Temmuz Şehitler Camisi'nin birinci katında konferans salonu, kurs odaları ve idari bölümler, ikinci katında ise 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği alan olacaktı. İki yılda hizmete açılacaktı. Ancak, herhangi bir yerden yardım alamıyoruz. Borçlarımızı ödeyemiyoruz. Cami inşaatımız durdu. Hatta yardım talebimize ilişkin levhalar, bilemediğimiz kişi veya kişiler tarafından sökülüp atılmış. Yardım için gittiğimiz yerlerden elimiz boş dönüyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Yolaydın, Kavak 15 Temmuz Şehitler Camisi'nin inşaatına yeniden başlayabilmek için belediyelerden ve hayırsever vatandaşlardan destek beklediklerini kaydetti.

- Lise velilerine seminer

Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesinde, Çelikel Eğitim Vakfı tarafından "Sınav Sistemi Rehberliği ve Ergen İletişimi" konulu veli semineri düzenlendi.

Eğitimde Geniş Açı Programı kapsamında okulun konferans salonunda verilen seminere, okul müdürü Fahri Okur, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Eğitimci-Yazar İlhan Sevin seminerde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na ilişkin genel ve temel ilkeler, yeni sınav modeli, birinci oturum, Temel Yeterlilik Testi (TYT), TYT taban puanları ve sağlayacağı haklar, ikinci oturum, ikinci oturum soru sayıları ve süreleri, ikinci oturumda yer alan testler, testlerin alanlara göre dağılımları, 2018 Yükseköğretim Kurumları sınavı, avantajları, orta öğretim başarı puanı ve ergenlerin en sık yaşadıkları korku, endişe öfke ve sevgi duyguları hakkında örneklerle bilgi verdi.

Haberin Devamı

Çocuğun yetişmesi ve topluma faydalı bir birey olmasında ailenin seven, benimseyen ve demokratik yapıda bir aile olmasının önemine değinen Sevin, çocuklara karşı olumsuzluk içeren, emretme, yargılama, sorunları geçiştirme, dalga, tehdit ve onun adına karar verme gibi hal ve davranışlardan kaçınılması gerektiğine de vurgu yaptı.