Samsun Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun'dan Kısa Kısa

12.12.2017 - 15:50 | Son Güncellenme:

.

Samsundan Kısa Kısa

SAMSUN (AA) - Kavak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimi Fatih Cır, hayvan yetiştiricilerine kış bakımı uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Cır, AA muhabirine kış mevsiminde hayvanların beslenme ve bakımının önemli olduğunu söyledi.

Hayvanlara kış mevsiminde mısır ağırlıklı yemin kırma ya da ezme halinde verilmesinin enerji ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayacağına belirten Cır, "Şeker pancarı küspesi ile de enerji ihtiyacı nispeten karşılanır. Kaba yem olarak arpa, buğday samanı yanında taze çayır otu, fiğ ve yonca samanı da hayvanların enerji ve protein ihtiyacını karşılamada etkendir. Bölgemiz hayvancılığında pek kullanılmayan mısır silajı da yedirilebilir." diye konuştu.

Cır, hayvanların beslenmesinin yanı sıra içme suyu ile ahır ve barınaklarının temizliği ve havalandırılmasına da dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

- Çiftçiye bin 500 ceviz fidanı dağıtıldı

Haberin Devamı

Kavak ilçesinde "Çiftçiyi Kırsalda Destekleme Projesi" kapsamında bin 500 ceviz fidanı dağıtıldı.

Kavak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde yapılan ceviz dağıtımına, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Akif Özdemir, Kavak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Taş ve vatandaşlar katıldı.

Ceviz fidanları hakkında yetkililerden bilgi alan Belediye Başkanı Sarıcaoğlu, Kavak ilçesinin iklim ve toprak yapısı olarak ceviz yetiştiriciliğine uygun olduğunu belirterek, ceviz yetiştiriciliğinden elde edilecek gelirin vatandaşlar için iyi bir gelir kaynağı olacağını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, "Çiftçiyi Kırsalda Destekleme" projesi kapsamında dağıtılan fidanların, sertifikalı, soğuk ve kırağıdan etkilenmemesi için geç çiçek açan ve yüksek verimli olduğunu belirtti.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Taş da fidan kuyularının hazırlanması, dikimi ve bakımı konusunda bilgilendirmede bulunarak, tereddüt edilen konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri ile görüşme yapılmasını istedi.

- Sinemaya gitmemiş 110 öğrenci, beyaz perdeyle tanıştırıldı

Kavak Merkez Şehit İlhan Kuşan Ortaokulu'nda, sinemaya gitmemiş 110 öğrenci, beyaz perdeyle tanıştırıldı.

Haberin Devamı

Rıdvan Çelikel Fen Lisesi Konferans Salonu'na getirilen öğrenciler, patlamış mısır ve su ikramının ardından, "Geleceğe Dönüş" filmini izledi.

Okul Müdürü Alper Barış Doğan, "Sinemaya Gitmeyen Kalmasın" projesi kapsamında 110 öğrenci tespit ettiklerini belirterek, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu tür etkinliklere devam edeceklerini söyledi.

Doğan, "Çeşitli sebeplerle sinemaya gidememiş ve beyaz perde ile tanışamamış okulumuz öğrencilerini beyaz perde ile tanıştırmak üzere geldik. Bundan böyle sinema ile tanışmayan öğrencilerimizle birlikte diğer öğrencilerimizi de velilerinin izni dahilinde sinema veya diğer sosyal amaçlı etkinliklere götüreceğiz." diye konuştu.

- Havza'da genç çiftçilere 30 büyükbaş hayvan dağıtıldı

Havza ilçesinde Genç Çiftçi Projesi kapsamında 4'ü kadın 5 genç çiftçiye 30 büyükbaş hayvan teslimatı yapıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, kişi başı 6 adet olmak üzere toplam 30 düve teslimatı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Havza Canlı Hayvan Pazarı'nda gerçekleşen düve teslimatında düveler veterinerler tarafından kontrol edildi.

Genç Çiftçi Projesi desteklemeleri kapsamında 6 düve alan Esra Çiçek, memnuniyetini dile getirerek, "Devletimizden Allah razı olsun. Bizlere sağlamış olduğu desteklemeler ile hayvanlarımızı telim aldık. Şimdi sıra bizde bizler de hayvanlarımıza en iyi şekilde bakacağız." diye konuştu.