Samsun Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun'dan Kısa Kısa

13.12.2017 - 16:57 | Son Güncellenme:

.

Samsundan Kısa Kısa

SAMSUN (AA) - Ladik ilçesinde "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında 4 genç çiftçiye, 24 büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

Haberin Devamı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, "Kırsal Kalkınma Destekleri" projesi kapsamında hibe almaya hak kazanan Ağcakaya, Kirazpınar, Doğankaş ve Büyük Alan mahallelerindeki 4 genç çiftçiye, 24 büyükbaş hayvan kura çekimiyle teslim edildi.

Hayvanların dağıtım programına, Ladik Kaymakamı Emrah Uzun, Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alper Baştürk, Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir ve genç çiftçiler katıldı.

Kaymakam Uzun, devletin kendilerine tanınan hibe desteğinden yararlanarak büyükbaş hayvan alma fırsatı bulan genç çiftçilerin kendilerine tanınan bu imkanı iyi kullanmaları önerisinde bulundu.

Hayvanların çiftçilere hayırlı ve bereketli olmasını dileyen Belediye Başkanı Özbalcı, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç nüfusun kırsaldaki istihdamına katkı bulunması amacıyla Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi programını uygulamaya koymuştur. Bu kapsamda da ilçemizde proje başı 30 bin lira olan büyükbaş hayvan projesinden 4 genç çiftçimiz hibe almaya hak kazandı. Hayırlı ve uğurlu olsun. Çiftçilerimize şimdiden bereketli ve bol kazançlar diliyorum."

- Vezirköprü'de ayçiçeği sevkiyatı

Vezirköprü ilçesinde Karadenizbirlik Kooperatifi tarafından 2017 yılında depoya alınan ayçiçeğinin fabrikaya sevkiyatı devam ediyor.

Karadenizbirlik Vezirköprü Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Fenni Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağlık ayçiçeğini Karadenizbirlik’in kendi iştiraki olan Amasya'nın Merzifon ilçesindeki Meray AŞ’ye sevk ettiklerini söyledi.

Sevkiyatın Vezirköprü Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından yapıldığını belirten Çiftçi, yıl içinde 2 bin 600 ton alımı yapılan ayçiçeğinin şu ana kadar bin 800 tonunun sevk edildiğini belirtti.

Çiftçi, 2017 yılı ayçiçeği ürün bedeline vadeli olarak üreticilere nakdi kredi de kullandırıldığını, ayni olarak ise ayçiçeği tohumluğu, yemeklik yağ, zirai ilaç ve ayçiçeği küspesinin dağıtımının yapıldığını kaydetti.