Samsun Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun'dan Kısa Kısa

20.04.2018 - 16:42 | Son Güncellenme:

.

Samsundan Kısa Kısa

SAMSUN (AA) - Kavak Emirli İlk ve Ortaokulu Müdürlüğünce "Kitaplar Elden Ele, Oku, Yarış Velinle" projesi yürütülüyor.

Haberin Devamı

Emirli İlk ve Ortaokulu Müdürü Murat Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maarif Harekatı kapsamında yürütülen proje ile öğrenciler ve velilerin kendileri için belirlenen kitapları okuduktan sonra içerikleriyle ilgili sınava alındıklarını söyledi.

Proje ile öğrenci veli dayanışması ve kitap okuma kültürünün geliştirilmesini amaçladıklarını belirten Karaca, "Proje kapsamında öğrenciler ve veliler için ayrı ayrı kitaplar belirleyip kendilerine verdik. Kitaplar okunduktan sonra içeriğinden sınav yaptık. İlkokul, ortaokul öğrencileri ve veliler olmak üzere 3 kategoride değerlendirilen sınav sonuçlarında birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrenci ve velilerimize ödüllerini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreninde vereceğiz." dedi.

Haberin Devamı

Karaca, projeden olumlu sonuç aldıklarını vurgulayarak, okumanın davranış haline gelmesi için öğrencinin vaktini en çok geçirdiği aile ortamında okuyan anne babayla aynı davranışı sergilemesi düşüncesiyle velileri de projeye dahil ettiklerini kaydetti.

- Başkan Özbalcı'ya öğrencilerden ziyaret

Ladik 100. Yıl Ortaokulu Müdürü İsa Yılmaz ve öğrenciler, Belediye Başkanı Selim Özbalcı'yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özbalcı, eğitime ve öğrencilere her zaman destek vereceklerini söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl kutlamaları kapsamında öğretmen ve öğrencilere verdikleri Çanakkale gezisi sözünü yerine getirdiklerini anlatan Özbalcı, faydalı bir gezi yaptıklarını belirtti.

Yılmaz da çok faydalı bir gezi geçirdiklerini vurgulayarak, Özbalcı'ya Çanakkale'den getirdikleri dua eden asker maketini hediye etti.