Samsun Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun'dan Kısa Kısa

29.06.2018 - 16:03 | Son Güncellenme:

.

Samsundan Kısa Kısa

SAMSUN (AA) - Kavak Halk Eğitimi Merkezi'nde (HEM) kara kalem resim ve boyama kursu açıldı.

Haberin Devamı

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tanrıöven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçe Gençlik Merkezi'nde ilk kez açılan kursta eğitmen olarak Muhammet Salih Öztürk'ün görevlendirildiğini söyledi.

Kursu gençlerin boş zamanlarını resim yaparak geçirmelerini sağlamak amacıyla açtıklarını bildiren Tanrıöven, "300 saat süreli kursa 15 kursiyer katılıyor. Kurs bitiminde kursiyerlerimize sertifika vereceğiz." dedi.

Kurs eğitmeni Öztürk de kursiyerlerin kursa yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek, genelde görsel sanatları seven ortaokul öğrencilerinin katıldığını kaydetti.

- Hacılara çiğ deve sütü içmeyin uyarısı

Kavak'tan kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına aşı yapıldı.

Merkez Yörgüçpaşa Camisi'nde İlçe Toplum Sağlığı Eğitim Doktoru Tuğba Nur Aslan Demirkol başkanlığındaki sağlık ekibi, 3 hacı adayına menenjit ve oral polio aşısı yaptı.

Haberin Devamı

Hacı adaylarına kutsal topraklarda sağlık yönünden yapmaları gerekenler hakkında bilgilendirmede bulunan Demirkol, hacda menenjit ve çocuk felci hastalığına yakalanma riskinin yüksek olması nedeniyle aşılama çalışmalarının gerektiğine dikkati çekti.

İlk defa 2012 yılında Suudi Arabistan'da görülen ve develerden insanlara geçen mers-cov hastalığı hakkında bilgi aktaran Demirkol, çiğ deve sütünün kesinlikle içilmemesi gerektiğini vurguladı.

- Havza'da doğal gaz çalışmaları

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, bu yıl ilçede doğal gaz altyapı çalışmalarının tamamlanacağını söyledi.

İkiz, 2018 çalışma takvimi içinde yapılacak olan doğal gaz çalışmaları ile ilgili dağıtıcı firma yetkilileri ile toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda dağıtıcı firma yetkilileri Emre Şen ve Ahmet Güner'den yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İkiz, toplam 7 mahallede doğal gaz çalışması yapılacağını belirterek, "İnşallah bir hafta içinde çalışmalarımıza başlayacağız. Amacımız en kısa sürede ilçemizin tamamına doğal gaz verebilmek." diye konuştu.

Dağıtıcı firma tarafından bu yıl ilçede yaklaşık 16 kilometrelik doğal gaz hattı çalışması yapılacağını, böylece ilçede abone sayısının 6 bine yükseleceğini aktaran İkiz, "Havza Belediyesi olarak bizler de doğal gaz çalışmalarının yapıldığı bölgelerde zaman kaybetmeden yol yenileme çalışmalarına başlayacağız. Bu yıl ilçemizde doğal gaz altyapı çalışmaları tamamlanarak doğal gazın verilmediği sokak kalmayacak." diye konuştu.