Samsun SAMSUN YERLİ TRENİ BEKLİYOR

SAMSUN YERLİ TRENİ BEKLİYOR

06.05.2016 - 12:51 | Son Güncellenme:

.

SAMSUN YERLİ TRENİ BEKLİYOR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bursa’da Durmazlar Makine’yi ziyaret ederek, yerli tramvay üretimi çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Yılmaz, yeni modern tramvayların Ekim ayında teslim alınacağını söyledi.
Bursa Samsun Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen "Samsun Tanıtım Günleri için Bursa’ya giden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gar-Tekkeköy Hafif Raylı Sistem Hattı’nda hizmet verecek trenlerin üretildiği Bursa firması Durmazlar Makina A.Ş’yi ziyaret etti. Modern tramvay vagonların son durumu ile ilgili bilgi alan Başkan Yılmaz’a RAYDER Başkanı Taha Aydın da eşlik etti.
YILMAZ : “YERLİ ÜRETİM ADINA GURURLUYUM"
Yerli üretimin önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, Samsun’un yerli treni kullanmak için gün saydığını söyledi. Başkan Yılmaz, "Bursa da üretim yapan ve kalite bakımından yurt dışı firmalarından geri kalmayan Durmazlar firmasının şehrimiz için ürettiği yerli trenleri yerinde inceledik. Ben de bir makine mühendisi olarak bu imalatın Türkiye’de yapılmış olmasından, yerli üretim adına gurur duyuyorum" dedi.
TRENLER EKİM AYINDA TESLİM ALINACAK
Vagonların ekim ayı içerisinde teslim alınacağını da belirten Başkan Yılmaz, "Vagonlarımızın yapım sözleşmesi geçen yıl ekim ayında yapılmıştı. Bu yıl ekim ayında 8 tramvayımızı teslim alacağız. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.