Van Van'da Afganistan Uyruklu Gencin Şüpheli Ölümü

Van'da Afganistan Uyruklu Gencin Şüpheli Ölümü

13.06.2017 - 16:07 | Son Güncellenme:

Geri Gönderme Merkezi'nde dövülerek öldürüldüğü öne sürülen Afganistan uyruklu Tacik'in hayatını kaybetmesine ilişkin 2 polisin yargılanmasına devam edildi

Vanda Afganistan Uyruklu Gencin Şüpheli Ölümü

VAN (AA) - Van'da Afganistan uyruklu Lütfullah Tacik'in dövülerek öldürüldüğü iddiasına ilişkin 2 polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuksuz yargılanan polisler ile avukatları katılmazken, duruşmaya katılma talebinde bulunan avukat Mahmut Kaçan hazır bulundu.

Tacik'in ailesinin Afganistan'da zorlu bir bölgede yaşadığını bu nedenle vekaletname alamadıklarını belirten Kaçan, vekaletname almak için kendisine süre verilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Kaçan'ın talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

- Olay

Afganistan uyruklu Lütfullah Tacik (17), Iğdır'da yasa dışı yollarla yurda giriş yapan 34 kişiyle yakalanmış ve 27 Mayıs 2014'te Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezine getirilmişti. Beraberindeki 6 kişiyle kemik yaşı tespiti, bulaşıcı hastalık taraması için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülen Tacik, rahatsızlanarak yoğun bakım ünitesine kaldırılmış ve 31 Mayıs 2014'te hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Tacik'in dövülerek öldürüldüğü iddiası üzerine yürüttüğü soruşturmanın ardından hazırladığı iddianamede, polis memurlarından S.O'nun "ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama", H.Ö.Ö'nün de "görevi kötüye kullanmak" suçundan cezalandırılmasını talep etmişti.