Teknoloji Samsung 10nm FinFET çipler Geliyor

Samsung 10nm FinFET çipler Geliyor

18.10.2016 - 15:42 | Son Güncellenme:

Fabrikalarının yeni nesil teknolojiye adapte olmasını sağlayarak 10nm üretim bandında seri üretime başladığını resmen açıkladı. Artık rahatlıkla, Samsung 10nm FinFET çipler geliyor diyebiliriz.

Samsung 10nm FinFET çipler Geliyor

Sistem çipi üretimine oldukça önem veren ve ilkleri yaratmayı hedefleyen Samsung 10nm FinFET çipler in üretimine resmen başlıyor diyebiliriz.

Haberin Devamı

Yüksek hızlı bir telefonun test programlarında rekor kırdığını ve bunun Samsung Exynos 8895 veya Qualcomm Snapdragon 830 işlemcisi olduğundan daha önce de bahsedilmişti. Şimdi de, Samsung tarafından yapılan resmi açıklamaya göre bu gelişmiş 10nm FinFET mimarili sistem çiplerinin üretimine başlandı. Bu üretim bandını ilk oluşturup seri üretime geçen firma ise, Samsung oldu.

10nm üretim sayesinde işlemcilerin daha verimli çalışabilmesi sağlanabilecek ve birim alan başına düşen işlem gücü artacak.

Bu yeni mimariye sahip telefonları önümüzdeki yıl göreceğimizi tahmin etmek hiç de zor değil. Önümüzdeki yılın şubat ayında, muhtemelen Samsung Galaxy S8 ile bu yeni nesil işlemcili cihazları görmeye başlayacağız.

Haberin Devamı

Galaxy Note 7 ile yaşadığı zor günleri atlatmaya çalışan Samsung’un yeniliklerinin ardı arkası kesilecek gibi durmuyor. Her geçen gün hem ürettiği, hem geliştirdiği ürünlerin üzerine koyan Samsung için Galaxy Note 7 nazar boncuğu, hem de büyük bir nazar boncuğu oldu diyebiliriz.