Teknoloji Samsung’dan Garip Cihazlar

Samsung’dan Garip Cihazlar

27.04.2016 - 14:04 | Son Güncellenme:

Bu yıl Samsung biraz garip olan yönünü gösterdi. Şirket yeni yılın başlarında düzenlenen Consumer Electronics Show’da bir dolu deneysel cihaz tanıtmıştı.

Samsung’dan Garip Cihazlar

CES‘de tanıtılan Samsung ürünleri arasında sanal gerçeklik için hareket kontrolcüleri ve bel çevrenizi ölçen akıllı kemer de yer alıyordu. Şirket şimdi de beş garip cihaz daha tanıttı. Donanım üreticisinin bu ürünleri bünyesinde bulunan Creavite Lab (C-Lab) programı tarafından geliştiriliyor.

Haberin Devamı

Bu hafta San Francisco’da düzenlenen Samsung Developer Conference‘da tanıtılan C-Lab projelerinin seri üretime geçeceği ya da tüketicilere sunulacağı henüz kesin değil. Ancak bu ürünler gerçek ve diğerlerine ilham vermesi amacıyla geliştirilmiş. Cihazların çalışma yapısını anlamak ve bunları daha da geliştirmek şirketin öncelikli amacı. Yine de her biri kullanıcılara oldukça eğlenceli vakit geçirtiyor ve insanlar da kullanma isteği uyandırıyor.

Around Me yani kısaca AMe boyuna takılan 360 derecelik bir kamera ve 4K çözünürlükte video çekebiliyor. Üzerinde bulunan üç adet kamera sayesinde etrafınızda olup bitenleri telefona aktarabiliyorsunuz.

LiCon telefonun kamerasını kullanarak çevrede bulunan klima veya robot süpürge gibi Internet of Things cihazlarını kontrol etmeye yarıyor.

Haberin Devamı

Entrim 4D+ bu yıl SXSW konferansında tanıtılan başlığın geliştirilmiş versiyonu. Kulaklıklar, kulaklarınızı kandırarak iç kulağınızda VR kullanırken hareket ediyormuş etkisi yaratıyor.

Bu ürünlerin hangisi ileride tüketicilerin karşısına çıkar belli olmaz ancak kesinlikle dikkat çekmeyi başardıkları ve ilgi uyandırdıkları kesin.