Teknoloji Samsung, en az 1 milyon katlanabilir telefon üretecek

Samsung, en az 1 milyon katlanabilir telefon üretecek

12.11.2018 - 14:07 | Son Güncellenme:

Samsung Mobil Başkanı DJ Koh, en az bir milyon adet katlanabilir telefon üreteceklerini açıkladı. Piyasadan olumlu tepki alınırsa daha fazlası için harekete geçilecek.

Samsung, en az 1 milyon katlanabilir telefon üretecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung, geçtiğimiz hafta yıllık geliştirici konferansında uzun zamandır beklenen katlanabilir Infinity Flex ekranının birazını gösterdi. Sunum sırasında, Samsung mobil pazarlama başkan yardımcısı Justin Dennison, ilk katlanabilir cihazın "önümüzdeki aylarda" seri üretime geçeceğini belirtti. Yonhap News'e göre, Samsung Mobil Başkanı DJ Koh, konferans sırasında şirketin en az bir milyon adet telefon üreteceğini ve pazardan alınan yanıtın olumlu olması durumunda Samsung'un daha fazla üretim yapacağını belirtti.

Samsung, en az 1 milyon katlanabilir telefon üretecek

Koh, katlanabilir form faktörünün akıllı telefonların büyük çoğunluğunda kullanılan mevcut formun yerine geçmeyeceğini söyledi. Ancak yönetici, şirketin katlanabilir telefonu geliştirirken yaptığı işin, katlanbilir ekran taşıyacak gelecekteki modellere ön ayak olabileceğini söyledi. Samsung'un ilk katlanabilir telefonunu gelecek yılın ilk yarısında piyasaya sürülecek.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Koh, 31 Ekim'de Royole FlexPai'nin piyasaya sürülmesinden dolayı Samsung'un katlanabilir bir telefonla pazarda ilk olmayacağını da belirtti. FlexPai, 7.8 inçlik bir tabletten 4 inçlik bir telefona dönüşebilirken fiyatları 1290 dolardan 1865 dolara kadar değişiyor. Şu ana kadar sadece Çin'de ön siparişe açılan cihaz, gelecek ay piyasaya sürülecek.

DJ Koh, Kaliforniyalı ufak şirketin aksine kendi katlanabilir cihazlarına sevgi dolu şekilde yaklaştıklarını ve kullanıcıların daha normal bir deneyim yaşayacağını söyledi.