Ekonomi Samsung Galaxy Note 7 üretimi durduruldu!

Samsung Galaxy Note 7 üretimi durduruldu!

10.10.2016 - 10:32 | Son Güncellenme:

Samsung, bataryaların alev almas riskinden dolayı Galaxy Note 7 akıllı telefonlarının üretimini askıya aldı

Samsung Galaxy Note 7 üretimi durduruldu

Güney Koreli elektronik devi Samsung Electronics Co Ltd.’nin, yeni akıllı telefonu Galaxy Note 7’nin üretimini askıya aldığı ifade edildi. Reuters iddiayı Güney Koreli Yonhap haber ajansına dayandırdı. Samsung’un kararı ABDE’li ve Çinli otoritelerle beraber aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Samsung, hatalı üretimden dolayı bataryaları alev alma riski taşıyan telefonları değiştirme kararı almıştı. Bu karar sonrası Samsung geçen ay 2.5 milyon telefonu geri çağırmıştı. Ancak yeni üretilen telefonlarda da yangın riski olduğu ve daha güvenli olmadığı ifade edildi. Bunun üzerine Avustralya ve ABD’de Note 7’lerin toplatılmasının durdurulduğu açıklandı.

ABD ve Avustralya’nın telefonun satışını ve değişimini geçtiğimiz hafta uçuşta Galaxy Note 7 telefonundan dumanlar çıkan bir yolcunun uçaktan tahliye edilmesi üzerine durdurdu.

ABD’li telefon operatörü AT&T, soruşturma tamamlanana kadar Galaxy Note 7 değişimlerini durdurduklarını açıkladı. Bİr diğer ABD’li telefon operatörü T-Mobile ise müşterilerinin Galaxy Note 7 telefonlarını T-Mobile bünyesindeki diğer modellerle değiştirebileceklerini duyurdu.

Haberin Devamı

Yeni Samsung Galaxy Note 7’lerin bataryalarındaki sorun nedeniyle Samsung Eylül ayında bu model telefonları değişim için geri çağırmıştı. Dünya üzerindeki birçok kullanıcı, alev alan telefonlarının resimlerini sosyal medyada paylaşması ve konuyla ilgili haberlerin çıkması üzerine şirket bu kararı almıştı. Samsung’un Türkiye internet sitesinde kullanıcıların en yakın yetkili bayiye telefonlarını getirmeleri konusunda uyarı bulunuyor.