Teknoloji Samsung, Galaxy Note 9'un önemli bir özelliğini doğruladı

Samsung, Galaxy Note 9'un önemli bir özelliğini doğruladı

21.05.2018 - 11:38 | Son Güncellenme:

Galaxy Note 9'a yönelik sızıntılar gelmeye devam ediyor. Hayranlarının güvenini kazanmak isteyen Samsung, Galaxy Note 9'un sahip olduğu yeni nesil bir özelliği doğruladı.

Samsung, Galaxy Note 9un önemli bir özelliğini doğruladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung, yeni akıllı telefonu Galaxy Note 9 üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Snapdragon tabanlı bir Note 9'in Geekbench test sonuçları ortaya çıkmıştı. Şimdi de şirketin yapay zeka araştırmalarından sorumlu müdürü Grey G. Lee, Galaxy Note 9 hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Samsung Araştırma Altında AI Merkezi başkanı Grey G. Lee, Galaxy Note 9’un sesli asistan Bixby 2.0 ile birlikte geleceğini duyurdu. Bixby ilk kez Galaxy S8 ile birlikte piyasaya sürüldü ve pek kullanılmadığındna epey eleştirildi. Bixby'nin Galaxy S8'de kendisine ait fiziksel bir tuşa sahip olduğunu da belirtelim.

Lee, Bixby 2.0'ın kişisel bir asistandan daha fazlası olacağını söylüyor. Bunun yerine, telefondaki performans ve kullanıcı deneyimini artıran bir “yapay zeka platformu” olacağını belirtti. Asistanın kendisi de doğal dil işleme ve daha hızlı yanıt verme sürelerine de sahip olacak.

Haberin Devamı

Samsung'un sanal asistanı, Amazon ve Apple'ın sahip olduğu asistanların gerisinde kalmasına rağmen, geliştirilirse yapay zeka konusunda ciddi bir rakip haline gelebilir.

Lee, Samsung'un şu anda 1.000 güçlü AI işgücüne sahip olduğunu ve gelecek vaat eden AI işletmelerinin birleşme ve satın almalarını ele alacağını söyledi. Ayrıca Samsung, Bixby’nin yıl sonunda 14 milyon Samsung cihazında çalışmasını beklediğini açıkladı.

Samsung, Galaxy Note 9un önemli bir özelliğini doğruladı

Samsung Galaxy Note 9 ne zaman tanıtılacak?

Samsung'un, Galaxy S10'u MWC 2019’da değil de, CES 2019’da tanıtabileceği öne sürülüyor. Galaxy Note 9'u önümüzdeki Temmuz ayında Galaxy S10'u Ocak 2019'da, katlanabilir bir akıllı telefon olan Galaxy X'i ise Şubat 2019'da görebiliriz.

Samsung Galaxy Note 9'un teknik özellikleri neler olacak?

Samsung Galaxy Note 9'un teknik özellikleri arasında Android 8.1, 6GB RAM, iki adet 12MP arka kamera, 4000mAh pil, 18.5: 9 en boy oranında 6.4 inç Super AMOLED ekran olabilir. Bir umut ekran altı parmak izi tarayıcısını da cihazda görebiliriz.