Teknoloji Samsung Galaxy S8 ile hangi yenilikler geliyor?

Samsung Galaxy S8 ile hangi yenilikler geliyor?

30.03.2017 - 14:53 | Son Güncellenme:

Merakla beklenen ve tüm dünyayla birlikte aynı anda Türkiye’de de tanıtılan Samsung Galaxy S8 ile gelen yenilikler neler? İşte Galaxy S8'in sunduğu yenilikler.

Samsung Galaxy S8 ile hangi yenilikler geliyor

Uzun süredir beklenen Galaxy S8 sonunda tanıtıldı. Samsung, ABD'de ve eş zamanlı olarak Türkiye'de düzenlediği özel etkinlikle yeni amiral gemisi Galaxy S8 ve S8 Plus'ı kullanıcılara resmen tanıttı. Kompakt tasarımıyla tek elle kullanımda oldukça kolaylık sağlayan cihaz, Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor. 5.8 inç ekrana sahip Samsung Galaxy S8 ve 6.2 inç ekranla sunulan Galaxy S8+ kullanıcılara ne gibi yenilikler sunacak?

Bunların en başında kullanıcıya daha geniş bir hareket alanı sunan çerçevesiz tasarım geliyor. Home yani ana ekran tuşu da ekranın altında gizlendi. Buna ek olarak parmak izi okuyucususu da cihazın arka arka tarafına taşındı.

Haberin Devamı

Galaxy S8 ön tarafta 8 MP arka tarafta da 12 MP Dual pixel kameralarla donatıldı. Galaxy S7 de de kullanılan bu kameralarda herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Her iki modelde 10 nm Exynos 8895 işlemcisi kullanıldı. Yeni geliştirilen bu işlemci ilk dört çekirdeği 2.3 GHz diğer dört çekirdeği de 1.9 GHz’de çalıştırıyor. Bu işlemci, bir önceki nesil işlemciye göre yüzde 10 daha performanslı. Entegre bulunan grafik birimi (GPU birimi) ise yüzde 21 daha hızılı.

Galaxy S8, IP68 sertifikasıyla suya ve toza karşı dayanıklı. 64 GB dahili hafızasına ek 256 GB’a kadar microSD desteği sunuyor. Cihaz, ayrıca hızlı ve kablosuz şarj gibi özellikleri de kulllanıcılara sunuyor.

Kullanıcılarının telefonlarından daha fazla yararlanmalarını sağlamak için geliştirilen akıllı arayüz Bixby’e basit ses, dokunma ve metin komutlarıyla kolaylıkla erişilebiliyor. Bixby'e erişim için telefonun yanında özel bir tuş bulunuyor. Bixby’in Sesli Komut işlevi, çeşitli Samsung uygulamalarının yanında Kamera, Rehber, Galeri, Mesajlar ve Ayarlar gibi birçok özellikle entegre edilebiliyor.

Haberin Devamı

Samsung DeX, Galaxy S8'i bir masaüstü bilgisayara dönüştürebiliyor.Galaxy S8’in işlemci gücü sayesinde Samsung kullanıcıları, DeX ile telefonlarındaki verileri kolayca görüntüleyebiliyor, düzenleyebiliyor. Kullanıcılar telefonlarından yaptıkları işlemleri sanki masaüstü veya tablet bilgisayarda çalışır gibi hızlı ve etkili bir şekilde yapabiliyor.

Galaxy S8 ile birlikte, AKG by Harman tarafından geliştirilen ve daha iyi gürültü engelleme özelliği için hibrid bir kanala sahip olan yeni yüksek performanslı kulaklıklar, kutu içinde bir aksesuar olarak veriliyor. Söylenenlere göre bu kulaklıklar fiyatı 99 dolar. Yaklaşık 360 TL civarına denk geliyor.

Galaxy S8 ve Galaxy S8+ Gece Siyahı, Orkide Grisi ve Altın Sarısı olmak üzere üç renk alternatifiyle Türkiye’de kullanıcılarla buluşuyor. İnternet üzerindne ön sipariş verenler, aynı zamanda 400 TL’lik SamsungWA Aksesuar hediye çekinden faydalanabilecekler.