Teknoloji Samsung Galaxy S9+ en iyi kameralı telefon oldu

Samsung Galaxy S9+ en iyi kameralı telefon oldu

04.03.2018 - 22:43 | Son Güncellenme:

Samsung Galaxy S9+, DxOMark testinde bugüne kadar elde edilmiş en yüksek puanı alarak, mobil cihazlar arasında en iyi kameraya sahip akıllı telefon oldu.

Samsung Galaxy S9+ en iyi kameralı telefon oldu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Akıllı telefon kameralarını detaylı olarak test eden ve bu konuda dünya çapında saygın bir mecra olan DxOMark, fotoğraf meraklıları için test ettiği Samsung Galaxy S9+'ı en iyi kameraya sahip akıllım telefon seçti.

Daha önce Leica ile birlikte geliştirilen 12-megapiksel RGB ve 20-megapiksel tek renkli sensörle birleştirilen çift kameralı Huawei Mate 10 Pro, DxOMark testinden fotoğraf çekim kalitesi değerlendirmesinde 97 puan almıştı.

Samsung Galaxy S9+, DXOMark tarafından test edilen en iyi akıllı telefon kamerası oldu. Fotoğraf tarafında 104 puan ve video tarafında 91 puan elde eden Galaxy S9+ ortalamada 99 puan kaydetti.

Samsung Galaxy S9+ en iyi kameralı telefon oldu

Kameralar, yeni Galaxy telefonların en büyük gelişme gösterdikleri alanlardan birisi. Her iki telefonda da 12MP ana kamera ve artık değişen diyafram aralıkları bulunuyor. Kullanıcılar telefonlarda f / 1.5 ve f / 2.4 aralıklar arasında seçim yapabiliyor. Cihazlarda optik sabitleme ve çift pikselli faz tespit otofokus var.

Haberin Devamı

Özçekim kamerası ise Galaxy S8 ile aynı kalmış. Cihazlarda f / 1.7 objektifli ve otofokuslu bir 8MP özçekim kamerası buluuyor.

Galaxy S9+ ise, Note 8'de olduğu gibi ikincil bir telefoto kameraya sahip. Bu kamerada F / 2,4 lens, OIS ve çift piksel AF ile 12MP sensör gibi özellikler var. Saniyede 960 kare süper yavaş çekim özelliğini bulunduran kamera, 4K 60 FPS video deneyimi de sunuyor.