Teknoloji Samsung, Galaxy S9'un arka panelini çok değiştirecek

Samsung, Galaxy S9'un arka panelini çok değiştirecek

30.10.2017 - 11:22 | Son Güncellenme:

Galaxy S9 serisinin arka panellerinin çok değişeceği söyleniyor. Samsung'un yaklaşmakta olan amiral gemisi ikilisinin, Galaxy Note 8 ile şirket tarafından sunulan gibi bir çift kamera kurulumunu benimsemesi bekleniyor. Bunun yanında Galaxy Note 8’de parmak izi okuyucu ile kamera lensi arasında sensörler yerleştiren Samsung, yeni telefonunda bundan da vazgeçerek parmak izi okuyucusunu özel bir alan yerleştirebilir.

Samsung, Galaxy S9un arka panelini çok değiştirecek

Onur Binay/millliyet.com.tr

Haberin Devamı

Çinli bir endüstri yetkilisi, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermeksizin Galaxy S9 serisinin arka panellerinin çok değişeceğini söyledi. Samsung'un yaklaşmakta olan amiral gemisi ikilisinin, Galaxy Note 8 ile şirket tarafından sunulan gibi bir çift kamera kurulumunu benimsemesi bekleniyor. Ancak böyle bir görüntüleme sisteminin kesin olarak uygulanması firmanın son dönemde piyasaya sürüldüğü panelden göründüğünden önemli ölçüde farklı olabilir.

Galaxy Note 8'de görülen kurulum ile Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus'ın arka panelinde yer alabilecek olan kurulum arasındaki büyük fark, parmak izi tanıma okuyucusunun konumlanması olabilir. Parmak izi okuyucunun yerleştirilmesi, tüketicilerin Galaxy S8 serisine ilişkin en büyük şikayetlerinden biri olmuş. Samsung, Galaxy Note 8'de çift LED flaş ve kalp atış hızı izleyicisi ile tarayıcıyı, en yakın kamera lensinden ayırarak bu sorunları çözmeye çalışırken bazı kullanıcıları halen konumundan memnun edemedi.

Haberin Devamı

Güney Koreli telefon üreticisi, Galaxy S9 serisinde kamera kurulumunun altında bir parmak izi okuyucu yerleştirebilir. Belki de sensörün tasarımı oval benzeri bir şekle dönüşebilir.

Samsung'un amiral gemisi cihazları, çift LED flaşı ve kalp atış hızı denetleyicileri, yıllarca birbirlerinin üstünde konumlandırıldı. Seul tabanlı teknoloji devlerinin Galaxy S9 amiral gemileri için değiştirebileceği başka bir donanım öğesi de bu olabilir. Samsung'un varsayımsal kararının arkasındaki mantık net değil, ancak muhtemelen 2018 cihazlarını daha şık ve işlevsel kılmak için yapılan bir çaba olsa da, bu iki hedef, teknolojik sınırlamalar nedeniyle yapılanları hesaba katmayan, Samsung'un son telefon tasarım kararlarının çoğunun arkasındaki itici güç.

Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus'ın, muhtemelen 26 Şubat'ta başlayacak olan Mobile World Congress 2018'de ya da ilkbaharda tanıtılması bekleniyor. Her iki cihaz da dünyanın dört bir yanından Nisan ayına kadar satın alınabilir durumda olacaktı. Tıpkı Samsung'un diğer üst düzey Android ürünlerinde olduğu gibi. Galaxy S9'un yılın en başarılı telefon modellerinden biri olma ihtimali de epey yüksek.