Teknoloji Samsung Galaxy S9 ve Note 9 çift arka kamera kurulumuyla gelecek

Samsung Galaxy S9 ve Note 9 çift arka kamera kurulumuyla gelecek

25.08.2017 - 15:35 | Son Güncellenme:

Samsung Galaxy Note 8’in tanıtmasının ardından gözler Samsung Galaxy S9’a çevrildi. Gelecek yıl tanıtılacak Galaxy 9 ile ilgili KGI analisti Ming-Chi Kuo, Galaxy S9 ve Galaxy Note 9’da çift kamera teknolojisi kullanılacağını iddia etti.

Samsung Galaxy S9 ve Note 9 çift arka kamera kurulumuyla gelecek

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung, en yeni amiral gemisi akıllı telefonu olan Galaxy Note 8'i New York'ta düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Yeni nesil phablet 6.3 inç çift eğimli Quad HD+ Super AMOLED ekra güncellenmiş S Kalem kalemi ve iris tarayıcı ile birlikte geliyor. Aynı zamanda Note 8, çift kamera kurulumu içeren ilk Samsung akıllı telefonu.

Gelecekteki ürünlerle ilgili doğru tahminleri ile tanınan Apple'a yakın KGI analisti Ming-Chi Kuo'ya göre, Galaxy S9 ve Note 9 bu kamera özelliklerini yakından takip edecek. Kuo, telefonların arkasında geniş açılı ve telefoto lens bulunduğunu iddia etti.

Analist S9'un fotoğraf makinesi sistemi için herhangi bir teknik özellik açıklamadı. Bu nedenle Samsung'un 12MP çözünürlük ve 2x optik zumlu özelliklerini kullanıp kullanamayacağı belli değil ya da bir sonraki sürümü için bunları artırmaya çalışabilir.

Haberin Devamı

KGI'nın Ming-Chi Kuo, yatırımcıların notunda, Not 8'in 2017'de 12 ila 14 milyon arasında sevkiyat yapmasını beklediğini açıkladı.

Samsung, önümüzdeki yıl Galaxy Note 9 için bir ekran altı parmak izi tarayıcısı geliştirmek için Himax ve Egis ile birlikte çalışmakla meşgul olduğunu da ekledi.

Üstün kamera özellikleri

Samsung, yeni akıllı telefonu 12MP geniş açılı ve 12MP telefoto objektife sahip. Düşük ışık altında video ve fotoğraf çekerken bulanıklığı azaltmak için bunların her ikisi de Optik Görüntü Sabitleme (OIS) ile donatılmış. İki lensin verilerini kullanarak, Galaxy Note 8, 2x optik yakınlaştırmayı yeniden oluşturabiliyor.

Galaxy Note 8'in ayrıca, alan derinliğini kontrol etmenize ve bokeh efektini önizleme modunda ve fotoğraf çekildikten sonra ayarlamanıza izin veren Canlı Odak adlı yeni bir özellik de bulunuyor. İkili Çekim modunda her iki arka kamera aynı anda iki resim çekiyor ve her iki görüntüyü de kaydetmenize izin veriyor.Bir tanesi yakınlaştırılmış telefoto objektifi ve bir geniş açı flaşı da arka planın tamamını gösteriyor.

Geniş açı lens hızlı Otomatik Odaklı Çift Piksel sensöre sahiptir ve böylece düşük ışık koşullarında bile daha net ve daha net çekimler yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Note 8 aynı zamanda, keskin kenanlar ve görüntülü sohbetler için sektör lideri 8MP Smart Auto Focus ön kameraya da sahiptir.