Teknoloji Samsung Gear VR Almak İsteyenlere Müjde

Samsung Gear VR Almak İsteyenlere Müjde

29.04.2016 - 14:50 | Son Güncellenme:

Galaxy S7 Edge modeli ile bütünleşik bir şekilde çalışan Samsung Gear VR, bir süre sonra mobil bazlı yapısından kurtulacak…

Samsung Gear VR Almak İsteyenlere Müjde

Sanal gerçeklik dünyasına geliştirdiği mobil bazlı gözlüğü ile katılan Samsung, bildiğiniz üzere akıllı telefon ihtiyacı güden bir cihaz geliştirdi. Galaxy S7 Edge ile birlikte görücüye çıkan Samsung Gear VR, bu bakımdan eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Konu ile ilgili açıklama yapan firma, nihayet müjdeli haberi vermiş bulunmakta. Zira geliştirici ekip, tek başına çalışabilecek düzeyde bir sanal gerçeklik gözlüğü hazırlıyor. Yani gözlük için akıllı telefon gereksinimi olmayacak ürün, tek başına kullanılabilecek.

Haberin Devamı

Şu anda geliştirilme süreci devam eden Oculus Rift ve HTC Vive gibi cihazlar, herhangi bir akıllı telefona ihtiyaç duymadan çalışabilir niteliklere sahip. Kendi ekranları ile birlikte gelen gözlükler, bu nedenle bir telefona ihtiyaç duymadan kullanılabiliyor. Hatta işi daha da ileri götüren bazı geliştirici firmalar, kontrol mekanizmasını dahi sanal gerçeklik gözlüğünün içerisine ekleyerek telefon ihtiyacını tamamen ortadan kaldırmakta. Bir benzer işlemi yapmakta olduğunu açıklayan Samsung ise Gear VR’nin tekli bir şekilde de piyasaya sürüleceğinin haberini vermiş oldu.

Samsung Gear VR’nin gelecek dönemde nasıl bir yol izleyeceği şimdilik bilinmiyor. Eğer Samsung, bu alanda yeni bir gözlük ile karşımıza çıkar ise rekabetin daha da artacağı bir gerçek. Eğer konu ile ilgili yeni bir bilgi paylaşılır ise aktarmış olacağız, bizi takip etmeye devam edin.