Teknoloji Samsung, Gorilla Glass’a Rakip Mi Oluyor?

Samsung, Gorilla Glass’a Rakip Mi Oluyor?

21.09.2015 - 10:28 | Son Güncellenme:

Ürettiği dayanıklı ekranları ile adından söz ettiren Corning Gorilla Glass, dedikodulara göre Samsung ile rekabete girecek. İşte detaylar... Corning Gorilla Glass adıyla anılan ekranların günümüzde her yerde karşımıza çıktığını söyleyebiliriz....

Samsung, Gorilla Glass’a Rakip Mi Oluyor

Ürettiği dayanıklı ekranları ile adından söz ettiren Corning Gorilla Glass, dedikodulara göre Samsung ile rekabete girecek. İşte detaylar... Corning Gorilla Glass adıyla anılan ekranların günümüzde her yerde karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. Çoğu üründe kullanılan bu ekranlar, özellikle dayanıklı ve sağlam oluşları ile ön plana çıkıyor. Kuvvetli darbelerde elbette hasar alan Gorilla Glass, buna karşılık günlük hayatımızda karşılaştığımız ufak sorunlardan problemsiz bir şekilde kurtulmamıza olanak tanımakta. Cihazlarında bu ekranlara yer veren Samsung, iddialara göre firma ile rekabet içerisine girme hazırlığında. Güney Kore'de isim hakları satın alan Samsung, artık 'Turtle Glass' isminin sahibi. Gorilla Glass ile benzerlik taşıyan isim, firmanın dayanıklı ekran camı üreteceği konusuna kaynaklık eden en büyük faktör konumunda.

Haberin Devamı

Zira bu isim hakkı satın almanın sonrasında dedikoduların ardı arkası kesilmiyor. İddialara göre Turtle Glass, akıllı telefon, tablet, kamera, müzik çalar ve daha nice teknoloji ürününde kullanılacak. Dayanıklı ekran camı konusunda en büyük atağını gerçekleştiren Samsung'un bu camları diğer üreticiler ile paylaşıp paylaşmayacağı konusunda ise net bir bilgi bulunmuyor. Aslında haberde bahsettiğimiz bilgi de henüz resmiyet kazanmadı. Yeni gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.