Teknoloji Samsung kablosuz hızlı şarj standı inceleme

Samsung kablosuz hızlı şarj standı inceleme

05.01.2018 - 15:40 | Son Güncellenme:

Samsung, Galaxy S6’dan beri telefonlarında kablosuz şarj desteğini yerleşik olarak sunuyor. Mümkün olan en iyi deneyimi sağlamak için ise şirket, yeni şarj yastığını piyasaya sürdü. Biz de Samsung’un yeni kablosuz şarj aletini sizler için inceledik.

Samsung kablosuz hızlı şarj standı inceleme

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Kablosuz gücün, mobil teknolojide bir sonraki önemli şarj gelişimi olduğu artık kesin. Samsung, Galaxy S6’dan beri telefonlarında kablosuz şarj desteğini yerleşik olarak sunuyor. Firma Galaxy S6 Edge Plus ve Note 5 ile birlikte daha hızlı kablosuz şarj teknolojisini kullanıcılarına sundu.Ancak bunun gerçekleşmesi için yeterli güç üretebilen bir şarj yastığı da gerekli. Samsung'un yeni kablosuz şarj yastığı ise önceki standart modele kıyasla oldukça sağlam bir gelişme gösterdi.

Samsung’un kablosuz hızlı şarj standı ya da pedi, kablolar -aslında var ama telefona takılı değil- kullanılmadan herhangi bir Qi özellikli akıllı telefonu şarj etmenize olanak tanıyan basit siyah bir kutu. Test ettiğim diğer kablosuz şarj cihazlarından farklı bir şekilde işlev görmüyor. Telefonunuzu şarj etmek için yalnızca pedin üstüne koymanız yeterli ve şarj olmaya başlıyor.

Haberin Devamı

Samsung'un kablosuz şarj teknolojisini destekleyen bir telefonuna sahipseniz standı almak iyi bir satın alma işlemi. Ancak daha az para ödeyerek de Qi adı verilen açık kablosuz şarj standardını kullanan başka cihazlara da bakabilirsiniz.

Samsung kablosuz hızlı şarj standı inceleme

Telefonunuzu şarj ederken eğlenceniz bölünmüyor

Yeni şarj cihazı, önceki modellere oranla çok daha iyi dizayn edilmiş, parlak kaplamanın kaldırılması parmak izlerinden nefret eden ve parlayan lekeleri cihazlarında görmek istemeyenleri memnun edecek.Önceki şarj cihazlarından farklı olarak, yeni katlanabilen modelin üstü yumuşak -suni deri gibi- bir materyalle kaplı. Doku, Alman otomobillerdeki deri kaplı torpidoları hatırlatıyor. Sonuç olarak eski standa göre oldukça şık ve daha pahalı duruyor. Yine de standı elinize alınca plastikliği hissediyorsunuz.

Düz veya stand modları arasında geçiş yapmak çok kolay. Samsung tarafından kullanılan kaydırma düzeneği yumuşak ve kaliteli. Kolayca katlayıp çantaya koyarak, yanınızda taşıyabilirsiniz. Şöyle güzel bir avantajı da var. Stand olarak kullanıldığında telefonunuzu şarj ederken aynı zamanda internetten video veya dizilerinizi izleyebilirsiniz. Stand modunda telefon göz hizanıza geldiğinden göz veya yüz tanıma sistemi hemen sizi algılayabiliyor. Telefonu açmak için elinize almanız gerekmiyor. En azından testlerim sırasında ben hep bu şekilde kullandım.

Haberin Devamı

Samsung kablosuz hızlı şarj standı inceleme

Cihazın alt kısmında pürüzsüz ve kaymaz büyük bir yüzey var. Bununla birlikte, daha önceki modellerde olduğu gibi burası toz toplayacak. O yüzden hem temiz hem de sürtünmeyi engellememesi adına arada nemli bir bezle silinmesigerek. Renk seçenekleriniz arasında siyah ve altın bulunuyor.

2017’de çıkan çoğu telefonda USBType-C bağlantısını gördük. Çünkü oldukça iyi performans gösterdi. Samsung'un yeni şarj cihazında da bu standardın kullanıldığını görmek güzel.

Samsung kablosuz hızlı şarj standı inceleme

Cihaz iki farklı kutu opsiyonu ile satılıyor. Bir tanesinde sadece cihaz ve Micro USB'den Type-C’ye dönüştüren adaptör var. Diğerinde ise şarj standı+şarj aleti+kablo+dönüştürücü var. Fiyatları bu bağlamda değişiyor tabii. Kablosuz hızlı şarj için Samsung'un hızlı şarj destekli şarj aletini kullanmak gerekiyor.

Şarj etme yüzeyi, eski modellerden biraz daha büyük ve biraz daha yapışkan hissiyatı var. Telefonu standın üzerine koyduğunuzda kaymıyor. Bu da güzel bir detay.

Haberin Devamı

Şarj aletinin tabanındaki LED durum göstergesi, tasarımda gelişme olduğunun diğer bir göstergesi. Küçük LED, oldukça parlak olsa da rahatsız edici değil. LED maviyse cihazınızın şarj olduğunu, yeşilse tam şarja ulaştığını anlayabilirsiniz. Mavi renk yanıp sönüyorsa cihazın doğru şekilde şarj edilmediğinin işareti.

Kablosuz şarj aleti kullanmak şarj portlarındaki aşınmayı ve yıpranmayı da azaltıyor. Telefonunuzun şarj ve senkronizasyon bağlantı noktasını çok kullanmadığınızdan şarj girişinin zaman içindeki hasar olasılığını azaltıyorsunuz.

Telefonu şarj ederken kılıfınızı çıkarmanıza da gerek yok. Ben Galaxy S8+ ve Note 8 cihazlarımı kılıfla kullanıyorum. Kablosuz şarj işlemini de her zaman bu şekilde gerçekleştirdim. Bu durum kablosuz şarjı hiç etkilemiyor.

Samsung kablosuz hızlı şarj standı inceleme

Kablosuzun keyfi ayrı güzel

Görsel olarak tamamen yeni bir tasarıma sahip olsa da, iç kısım 2015'ten beri pek değişmemiş gibi. Samsung'un "Adaptive Fast Charging"özellikli, cihazla birlikte verilen şarj cihazının yüzde 0 şarja sahip S8+’ı tamamen şarj etmesi yaklaşık iki saatsürdü. Telefonunuzu düzenli olarak kontrol ediyorsanız, normalde olduğu gibi şarj sürenizin artacaktır.

Haberin Devamı

Bununla birlikte, kablosuz hızlı şarj deneyimi çok daha hoş.Çünkü kabloları bağlamak yerine, pediniz her zaman hazır ve sizi bekliyor. Tek yapmanız gereken, cihazınızı pedin üstüne yerleştirmek.Dönüştürülebilir şarj standı, çalışırken de oldukça sessiz. Fandan ses çıktığını duymuyorsunuz.

Stand doğru kullanılmadığı takdirde pilinizi boşaltabilir. Nasıl mı? Cihazı yuvarlak şarj yastığının ortasına yerleştirmezseniz, şarj etmek yerine pilinizi hızla boşaltabilirsiniz. Bu yüzden telefonunuzun tam olarak yerine oturduğundan emin olun. Aceleyle telefonunuzu standın tam üzerine bırakmadan odadan çıkarsanız döndüğünüzde hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Şunu da ekleyeyim aynı anda sadece bir cihaz şarj edebiliyorsunuz. Apple’ın şarj aleti gibi telefon, akıllı saat, kulaklık üçlüsünü şarj etmeyi unutun. Apple demişken şarj aletini iPhone 8 ve üstü modellerle de kullanabilirsiniz. Apple Watch ile ne yazık ki çalışmıyor.

Samsung kablosuz hızlı şarj standı inceleme

Samsung, yeni şarj standını Galaxy S8, S8+ ve Note 8 ile uyumlu olarak listeliyor. Gerçek şu ki, tüm kablosuz şarj standları, WPC / Qi standardını destekleyen diğer cihazlarla birlikte, kablosuz olarak şarj olma yeteneğine sahip Samsung telefonlarının tümünü şarj edecek.

Günümüzde, Samsung cephesinde yalnızca Galaxy S6 Edge Plus, S7, S7 Edge, Note 5, Note 8,Galaxy S8 ve S8+ modelleri hızlı kablosuz şarjı destekliyor. Diğer tüm cihazlar kablosuz şarjın yavaşlığına geri dönecek.

Samsung kablosuz hızlı şarj standı inceleme

Sonuca bağlıyorum

Galaxy S8 ve Note 8’i Samsung’un yeni kablosuz şarj aletiyle kullandıktan sonra deneyimim önemli ölçüde gelişti. Geçmişte çalışmaya başlayıp telefonumu şarj etmeyi unutuyordum, daha sonra gece şarja takıp sabah fişten çekiyordum. Hatta bazen gece şarja takmayı unuttuğumda öğle vaktitelefonu en yoğun kullandığım dönemde şarjım bitiyordu. Şimdi her şey otomatik. Telefonumu sabah geldiğimde kablosuz şarj aletinin üzerine koyuyorum ve LED yeşil renge döndüğünde onu pedin üzerinden alıyorum.

Kulaklıkla müzik dinlerken veya telefon görüşmesi yaparken cihazınızı şarj etmek istiyorsanız bu şarj cihazı mükemmel. Ayrıca kablosuz şarj pedi,telefonunuz için stand görevi de görüyor. Ekran size baktığından, telefon şarj olurken bir yandan akşam yemeği hazırlayıp diğer yandan Netflix’ten dizinizi izleyebilirsiniz.

Yukarıda da belirttiğim gibi kablosuz şarj aleti iki farklı kutu opsiyonu ile satılıyor. Bunlardan biri 299 diğeri 349 TL.

ARTILARI

  • Pratik kullanım
  • Qi standardı
  • Akıllı tasarım

EKSİLERİ

  • Renk seçenekleri az
  • Ara kablo ve şarj adaptörü tek kutudan çıkıyor