Teknoloji Samsung, TizenOS İle İlgili Israrını Sürdürüyor

Samsung, TizenOS İle İlgili Israrını Sürdürüyor

01.07.2015 - 09:35 | Son Güncellenme:

Bada ile başlayan sevgi TizenOs ile devam ederken, Samsung'un bu ısrarının nasıl sonuçlanacağı merak konusu! İşte iddialar... Reuters’ın raporuna göre Samsung  TizenOS işletim sistemine sahip telefonları 2015 yılında daha yoğun...

Samsung, TizenOS İle İlgili Israrını Sürdürüyor

Bada ile başlayan sevgi TizenOs ile devam ederken, Samsung'un bu ısrarının nasıl sonuçlanacağı merak konusu! İşte iddialar... Reuters’ın raporuna göre Samsung TizenOS işletim sistemine sahip telefonları 2015 yılında daha yoğun bir şekilde çıkaracak ve bunları uygun fiyattan piyasaya sunacak. Samsung’un şu anki modellerinde sadece 1 tane TizenOS işletim sistemine sahip telefon var o da 92$ piyasa fiyatlı ile Samsung Z1. Ocak 2015’te piyasaya sürülen Z1, 1 milyonun üzerinde satış rakamı yakaladı. Görünene göre Z1 Bangladeş’te en çok satılan telefon oldu. Aslında Tizen kullanıcılarına oldukça kötü bir akıllı telefon deneyimi sunuyor. Çok az uygulaması var ve çok garip UI anlayışı var. Mesela ana ekranda uygulamalar yok sadece widgetlar var. En kötüsü Tizen eski Android sürümlerinin ucuz bir çakması gibi duruyor. Android ücretsiz, ana platformu kullanıma açık eğer farklı bir şey yapılmayacaksa pek kurcalamanız gerekmeyen bir sistem.

Haberin Devamı

Açık kaynak bir ürünü clonelamak tamamen vakit kaybı gibi duruyor. Samsung TizenOS için telefonlar, televizyonlar ve akıllı saatleri içeren bir yaygınlaştırma süreci düşünüyor. Belki televizyon ve saatte şansı olabilir fakat mevcut akıllı telefon piyasasında kendisine yer bulması beklenmiyor. Samsung TizenOS için kendi başına bir ekosistem oluşturmadığı sürece Android’in yanında sadece zaman kaybı olabilir. Uygun fiyattan satış politikası bazı şeyleri ilginç hale getirmiyor değil ve bu insanları bir noktada son model Tizen işletim sistemli bir telefon sahibi yapabilir. 92 dolara olabildiğince ucuz akıllı telefon bir işletim sistemini parlatmak için ideal bir yol değil. FireOS için bu yöntemi deneyen Mozilla'nın attığı geri adımları Samsung'un görmezden gelmesi oldukça ilginç. Ayrıca Apple'ın işin başından beri yarattığı gibi bir ekosistem yaratmaya çalışmak insanlar Android'e bu kadar alışmışken ve Samsung bu ekosistemi yaratmadığı için fanboylar edinirken Samsung şirketinden bu konuda ısrar olması oldukça garip. Nihayetinde Samsung'un kendi işletim sistemine ihtiyacı olduğu su götürmez bir gerçek ama o kadar model ve satılan milyonlarca telefondan sonra Samsung sizce de biraz geç kalmadı mı?