Ekonomi Samsung uçtu bir kere!

Samsung uçtu bir kere!

24.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Samsung’un yeni amiral gemisi Note 8, 18 Eylül’de Türkiye’de 4.999 TL fiyatla satışa çıkacak. New York’ta tanıtılan telefon, dev ekranı ve yeni özellikleriyle dikkat çekiyor

Samsung  uçtu bir kere

Samsung’un merakla beklenen yeni cep telefonu modeli Galaxy Note 8, dev ve sonsuz ekranı, elde tutuş kolaylığı sunan yeni tasarımı, daha akıllı S Pen kalemi ve optik görüntü sabitleyiciye sahip çift kamerasıyla dikkatleri çekti. Markanın ABD New York’ta düzenlediği Unpacked 2017 etkinliğiyle bütün dünyaya tanıtılan cep telefonu, 6.3 inç’lik ekrana sahip.

Haberin Devamı

Telefonun gövdesindeki tasarım değişiklikleri gözden kaçmadı. Sıfıra yakın çerçevesi var, kıvrımları daha köşemsi, kenarları ise daha keskin. Ekran genişliği daha önceki modele göre biraz daha uzadı 74.8 milimetre oldu. En büyük Note ekranına sahip olmasına karşın ince gövdesi sayesinde tek elle kolay tutuş imkanı sunuyor. Galaxy Note 8, video izlemek, okumak ve çizim yapmak için daha fazla alan sağlıyor.

162.5 boy, 74.8 genişlik ve 8.6 milimetre kalınlığa sahip telefonun ağırlığı ise 195 gram. Samsung’un Note 7’de yaşadığı batarya sorunu nedeniyle yeni modelde daha büyük batarya kullandığı ve telefonun önceki modele göre daha ağır olduğu gözlerden kaçmadı. Cep telefonunun teknik özelliklerinin birçoğu daha önce telefonla ilgili yapılan tahmin ve söylentilerde yazıldığı gibi çıktı. Note 8, Super Amoled Infinity ekranla geldi. 2.34 Ghz Qualcomm veya Exynos işlemci, 6 GB’lık bellek, 64/128/ 256 GB’lık depolama alanı, mikro SD kart desteği sunuyor. IP68 sertifikasyla suya ve toza dayanıklı. Android 7.1 işletim sistemi ve 3.300 mAh bataryası var. Patlama sorunu yaşayan Note 7’nin bataryası ise 3.500 mAh’dı.

Samsung  uçtu bir kere

Haberin Devamı

Çift arka kamera

Note 8’in öne çıkan özelliklerinden biri de kamerası. Geniş açı ve telefoto olmak üzere 12 Megapiksel çözünürlüğe sahip çift arka kamerası var. Her iki kamera da optik zum yapabiliyor. Alan derinliğiyle arka planı flu çekebiliyor. Ön kamerası ise 8 MP çözünürlüğünde. Saniyede 600 mps dosya indirmeyi sağlayan Cat 16’yı destekliyor. Parmak izi sensörü de cep telefonunun arka tarafına yerleştirildi. Telefonun dört rengi olacak. Siyah, altın, orkide grisi ve mavi. Hızlı şarj özelliği Galaxy S8’den daha iyi.

Note 8’in adından söz ettireceği başka özellikleri de tanıtıldı. Bunlardan biri ‘app pair’ denilen uygulama eşleştirme. İstediğiniz iki uygulamayı edge ekranına ekleyerek aynı anda çalıştırabileceksiniz. Çift bluetooth özelliği de olacak. Çoklu görev her şekilde kullanılabilecek. ‘Live Message’ denilen canlı mesajla da çektiğiniz bir fotoğrafa S Pen’le not yazarak ya da resim çizerek fotoğrafı anında GIF formatına aktarıp istediğiniz sosyal medya platformunda paylaşabilecek ya da istediğiniz kişiye gönderebileceksiniz.

Haberin Devamı

Samsung  uçtu bir kere

Gerçek kalem gibi

Note 8’de S Pen kalemi bir hayli geliştirildi ve daha akıllandı. Gerçek kaleme eşdeğer şekilde yazma kolaylığı sağlıyor. 2.8 gram ağırlığındaki kalemin ucunun kalınlığı da 1.6 mm’den 0.7 mm’ye düşürüldü. Gerçek kalem boyutlarına geldi. S Pen’le daha önce bir sayfa olan yazma alanı da 100 sayfaya çıkarıldı.

18 Eylül’de hazır fiyatı ‘4.999 TL’

Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, Note 8’in Türkiye’ye geliş tarihinin 18 Eylül olacağını açıkladı. Yeğen, telefonun sadece 64 GB’lık depolama alanına sahip modelinin ülkemize getirileceği ve satış fiyatının da 4.999 TL olacağı bilgisini verdi. Telefonun ABD’deki satış fiyatı ise 1000 dolar olarak açıklandı.

Samsung’un Galaxy S8 telefon modeli ülkemizde 3.999 TL, S8 Plus modeli de 4.499 TL’den satışta bulunuyor.

Galaxy Note 8 için 24 Ağustos itibariyle de shop.samsung.com.tr, Samsung mağazaları ve operatörler üzerinden ön sipariş alınıyor. Yeğen, ön sipariş verenlere 500 TL’lik de aksesuar hediye edileceğini aktarırken, 10 bin adet civarında ön talep geldiğini söyledi. Dört renge sahip telefonun mavi hariç üç rengi ülkemize gelecek.

Haberin Devamı

Samsung  uçtu bir kere

6.3 inç ekran 6 GB’lık bellek

Samsung Note 8’in teknik özellikleri şöyle:

- 6.3 inç süper Amoled ekran

- 12 MP çift arka kamera

- 8 MP ön kamera

- 6 GB bellek

- 64/128/256 GB depolama alanı

- Mikro SD kart desteği

- Android 7.1 işletim sistemi

- 3.300 mAh pil

- Siyah, altın ve orkide grisi renkleri

- 4.999 TL Türkiye fiyatı