Ekonomi Samsung'un çamaşır makinesi de patladı

Samsung'un çamaşır makinesi de patladı

30.09.2016 - 14:33 | Son Güncellenme:

Galaxy Note 7 cihazlarında bataryanın alev alması nedeniyle ciddi sorunlar yaşayan Samsung, şimdi de patlayan çamaşır makineleriyle başı derde girdi.

Samsungun çamaşır makinesi de patladı

ABD'de patlayan çamaşır makinesi görüntülerinin paylaşılmasından sonra inceleme başlatan Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu, 2011-2016 yılları arasında üretilen Samsung marka çamaşır makineleri için model belirtmeden güvenlik uyarısında bulundu. Yapılan uyarıda makine içerisindeki bazı parçaların patmala riski taşıdığına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Komisyon sorunun çözülmesi için Samsung ile görüşmelerini sürdürdüğünü de açıkladı.

SAMSUNG AÇIKLAMA YAPTI "MAKİNELERE DENGELİ YÜKLEME YAPIN"

Paylaşılan makine görüntüleri ve Komisyon'un yaptığı uyarı sonrasında Samsung, ürünleri geri toplatmak yerine konuyla ilgili bilgilendirme duyurusu yaptı. Haberturk'ün haberine göre Samsung açıklamasında "Samsung müşterileri 2011'den beri yüzlerce milyon defa çamaşırlarını sorunsuz şekilde bir biçimde yıkamıştır." ifadelerine yer verildi. Samsung'un yaptığı ilk incelemelere göre dengesiz yüklemeler arızaya sebep oluyor. Gelişmeler sonrası Samsung, çamaşır makinelerini kullanan müşterilerini dengesiz şekilde yükleme yapmamaları uyarısında bulundu. Samsung'a göreü çamaşır makinesi santrifüj aşamasında aşırı şekilde sarsılıyor ve arızaya davet çıkarıyor.

Haberin Devamı

GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILAN OLAY TEKSAS'TA GERÇEKLEŞTİ

Teksas'ta makinenin patlama anına şahit olan kadın, makine çok güçlü bir şekilde patladığını ve sesleri duyduklarında bomba patladığını zannettiklerini dile getirdi. Kadın patlama sonrası kopan parçanın garajın duvarını deldiğini iddia etti ve olayı fotoğrafladı.