Teknoloji Samsung'un Dijital Fırınında Sanal Ateş Yanıyor

Samsung'un Dijital Fırınında Sanal Ateş Yanıyor

28.10.2014 - 12:03 | Son Güncellenme:

Endüksiyon fırın teknolojisinde iddialı olan Samsung, yeni nesil dijital fırınlarında gaz ateşine benzeyen sanal alev kullanıyor.

Samsungun Dijital Fırınında Sanal Ateş Yanıyor

İşte Samsung’un iddialı olduğu bir alan da mutfak ve beyaz eşya serisi. Son yıllarda çok başarılı buzdolabı ve fırın ürünlerini gördüğümüz firma, son fırın serisi “Chef Collection” ile ilginç bir yeniliğe imza atmış. Normalde gaz kullanılmayan ve bu yüzden de çok alışık olduğumuz ateş büyüklüğünü göremediğimiz endüksiyon fırınları, artık sanal alev teknolojisi kullanıyor.

Sanal alev teknolojisinde tencere veya tavayı koyduğumuz ocak yuvarlağının çevresinde içten gömülü minik mavi LED lambalar bulunuyor. Siz tencereyi endüksiyon yuvarlağına koyup da ısıyı açınca, LED ışıklar yanarak tencereye alev gibi görünen ışıklar vurduruyor. Ocakğın ısısını artırdıkça sanal alevin büyüklüğü de artıyor. Böylece fırına bir bakışta hangi ocakta ne miktarda sıcaklık var kolayca anlaşılıyor.

Ama Samsung dijital fırın serisinin tek becerisi sanal alev değil. Chef Collection serisindeki endüksiyon fırınları çok ince ısı ayarına izin veriyor, sabit ısı sağlıyor, ısıyı daha verimli iletiyor ve suyu normal gazlı ocaklara göre daha hızlı ısıtıyor. Isınan ocak bölümleri sadece üzerine tencere veya tava konulduğunda devreye giriyor ve görünmez kazalar engelleniyor. Bu fırınların ABD fiyatları 3,699 Dolar’dan başlıyor.