Teknoloji Samsung'un veliahtı şimdilerde ufacık bir hücrede kalıyor

Samsung'un veliahtı şimdilerde ufacık bir hücrede kalıyor

23.02.2017 - 13:18 | Son Güncellenme:

Kısa süre önce yolsuzluk ve siyasi nüfuz skandalına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Samsung'un Başkan Yardımcısı ve veliahtı Lee Jae-yong'ın küçük bir gözaltı hücresinde tutulduğu söyleniyor.

Samsungun veliahtı şimdilerde ufacık bir hücrede kalıyor

Güney Kore'de teknoloji şirketi Samsung'un Başkan Yardımcısı ve veliahtı Lee Jae-yong'ın geçtiğimiz günlerde Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin yetkilerinin elinden alınmasına yol açan yolsuzluk ve siyasi nüfuz skandalına yönelik soruşturma kapsamında tutuklandığını sizlere aktarmıştık.

Haberin Devamı

Samsung'un veliahtı olan yöneticinin şu an kaldığı yer, köşesinde bir tuvalet bulunan küçük bir gözaltı hücresi. Lee'nin hücresinde duş yok, sadece bir lavabosu bulunuyor. Yatağı ise yere serilen basit bir döşek.

Seul Gözaltı Merkezi'nde bir yetkili, Lee'nin hücrede tutulduğunu ve diğer mahkumlarla temasına izin verilmeyeceğini belirtti. Lee'nin diğer mahkumlarla iletişime geçmesinin yasaklanmasının ardında güvenlik endişeleri de bulunuyor.

Yetkili, Reuters'e verdiği demeçte, "Bu kamuya açık bir dava ve biliyorsunuz davadaki birçok kişi halihazırda merkezde tutuluyor.” açıklamasında bulundu.

Lee avukatları da sorulara yanıt vermiyor ve tüm suçlamaları reddediyor.