Gündem Samsunlu kadınlar için pazar kuracağım

Samsunlu kadınlar için pazar kuracağım

17.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti’nin Samsun’da 4

Samsunlu kadınlar için pazar kuracağım

Ak Parti’nin Samsun’da 4. sıradan aday gösterdiği Çiğdem Karaaslan, seçim kampanyası kapsamında Samsun’da evleri tek tek geziyor. Karaaslan, milletvekili seçilmesi durumunda önceliğinin Samsunlu kadınların ürettiklerine yönelik pazar oluşturmak olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Meclis’e girmeniz durumunda öncelikli olarak gündeme getirmek istediğiniz konu nedir?

Gençlik kollarında yetişmiş kadın bir siyasetçi olarak elbette Meclis’te öncelikle gençlerin ve bayanların sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarda bulunmak istiyorum. Özellikle sosyal politikalar alanında yapılacak yasal düzenlemelere katkı vermek istiyorum. Kentlerimizin özellikle engelliler açısından ulaşılabilir olması üzerinde çalışmak istediğim bir konu.

Bölgenizde saptadığınız başlıca sorunlar ve çözüm önerileriniz nelerdir?

Adaylıklarımızın açıklandığı günden bugüne Samsun’umuzu adım adım geziyoruz. Kapısı çalınmadık ev, sıkılmadık el bırakmamak gibi bir iddiamız var. Bu sayede bir yandan seçim kampanyası yürütürken, bir diğer yandan da halkımızın taleplerini alıyor ve gözlem yapma fırsatı buluyoruz. Samsunlu kadınlarımız üretken ve çalışkan. Onların ürettiklerine yeni pazarlar oluşturmak öncelikli düşüncelerimden. Çoğu zaman hazırlanan yasal düzenlemelerin toplumda karşılık bulması, farkındalık oluşturmaya yönelik kampanyaların yaygınlaştırılması ile mümkün oluyor. Bu nedenle kentime ve hemşehrilerime katkı sağlayacak projelerin destekçisi olacağım.

Haberin Devamı

Partilerin kadın aday politikalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Samsun’da seçilebilecek yerden aday gösterilen tek kadın aday benim. Bu partimin, kadınlara verdiği önemin bir göstergesi. Meclis’teki temsil oranı 2011 yılında Ak Parti iktidarıyla yüzde 14.4’leri aştı. Önümüzdeki dönemde bu sayının çok daha artacağına inanıyorum. Kadınların nitelikli sayısal çoğunluğunun Meclis çalışmalarına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.

ÇİĞDEM KARAASLAN KİMDİR?

İstanbul’da 1979 yılında doğan Çiğdem Karaaslan aslen Samsunlu. Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı bölümünden mezun olan Karaaslan, yüksek lisans eğitimini de Ankara Üniversitesi’nde tamamladı. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politikalar Bölümü’nde doktora öğrencisi olan Karaaslan, Ak Parti 2, 3 ve 4’üncü olağan kongrelerinde “Merkez Karar ve Yönetim Kurulu” üyeliğine seçildi. Karaaslan “Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı” biriminin başkan yardımcılığı görevine de halen devam ediyor. İyi derecede İngilizce bilen Karaaslan evli ve iki çocuğu var.