Zonguldak Samsunspor'un 29 Yıllık Acısı

Samsunspor'un 29 Yıllık Acısı

19.01.2018 - 14:35 | Son Güncellenme:

Karadeniz ekibinin 20 Ocak 1989'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu için anma programı düzenlendi

Samsunsporun 29 Yıllık Acısı

ZONGULDAK (AA) - Samsunspor kafilesinin 29 yıl önce geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu için Zonguldak'ta anma programı düzenlendi.

Haberin Devamı

Malatyaspor ile deplasmanda oynanacak maç için 20 Ocak 1989'da yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu hayatını kaybeden Badalıoğlu, Zonguldak Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında törenle anıldı.

Anma programına, Badalıoğlu'nun eşi Şükran Badalıoğlu ve ailesinin yanı sıra Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Samsun Şubesi Başkanı Gültekin Kullukçu, Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel ile Zonguldak Kömürsporlu taraftarlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından ziyaretçiler mezara karanfil bıraktı. Daha sonra Muzaffer Badalıoğlu'nun öz geçmişi okundu.

Haberin Devamı

Kullukçu, burada yaptığı konuşmada, Badalıoğlu'nu kaybetmenin üzüntüsünü ilk günkü gibi hissettiklerini söyledi.

Spor dünyası için önemli değerleri kaybettiklerini belirten Kullukçu, "TÜRFAD adına sizlerle bir arada olmaktan Samsun ve Türk futbol adına gururluyum, mutluyum. Muzaffer'in kabrini ziyaret etmek ve sizlerle olmak yıllardır içimizde ukdeydi. Kaybettiğimiz değerler için 29 yıldır Samsun'da çeşitli etkinlikler yapılıyor. Futbol ailesi olarak başımız sağ olsun." diye konuştu.

Şükran Badalıoğlu da eşini özlemle andığını belirterek, "29 yıl sonra hala bu şekilde anılması beni inanılmaz mutlu ediyor. Hem hüzünlendiğim hem de gururlandığım bir gün. Anma programını düzenleyenlere teşekkür ediyorum." dedi.

- Havza'da yaşanan kaza

Malatyaspor ile deplasmanda oynanacak maç için 20 Ocak 1989'da yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün, Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomic ile otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti.