Oyun Sanal bebek 'Tamagotchi' şimdi de akıllı telefonlara geliyor

Sanal bebek 'Tamagotchi' şimdi de akıllı telefonlara geliyor

27.11.2017 - 17:30 | Son Güncellenme:

Türkiye'de 'sanal hayvan' ya da 'sanal bebek' olarak bilinen Tamagotchi, şimdi de akıllı telefonlara geliyor. Android ve iOS için yayınlanacak olan My Tamagotchi Forever, pikselli yaratığınızı modern teknoloji dünyasına taşıyor.

Sanal bebek Tamagotchi şimdi de akıllı telefonlara geliyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bir dönem Türkiye'de de çocuklar arasında oldukça popüler olan Tamagotchi efsanesi geri döndü. İlk kez 1996'da Japonya'da piyasaya sürülen ve kısa sürede dünyaya yayılan sanal bebekler dünya genelinde 76 milyon adet satıldı.

Bandai America, çocuklara arkadaşlık eden bu sanal hayvanların 20. yılına özel yeni sanal bebekler piyasaya sürdü. Altı farklı kapak rengi seçeneği bulunan 2017 model sanal bebeklerin her birinde 6 farklı karakter bulunuyor. Ancak yeni sanal bebeklerin boyutu eskisine oranla daha küçük. Şimdiyse bu sanal bebek akıllı telefonlarınıza geliyor. Bandai, iOS ve Android için "My Tamagotchi Forever" isimli yeni bir oyunu yayınlamayı planlıyor .

My Tamagotchi Forever, 2018 yılında resmi olarak tanıtılacak ve telefonlara gelecek. Oyun şirketi, birkaç ilginç ayrıntıyı ortaya koyan video da yayınladı.

Haberin Devamı

Klasik oyundaki tüm temel mekanikler burada da sunulacak. Oyuncuların sanal evcil hayvanlarını, beslemeleri, oyun oynamaları, temizlenmeleri ve aynı zamanda da yeterince uyku çekmelerini sağlamalar isteniyor. Bununla birlikte, epey yeni eklemeler de var.

Yeni başlayanlar için, tüm evcil hayvanlar, çeşitli Tamagotchi karakterleriyle etkileşim kurabileceğiniz "Tamatown" adlı bir yerde yaşayacak. Bu aynı zamanda çok oyunculu oyunda bir şekilde mevcut olabileceği anlamına gelebilir.

En büyük ihtimalle göreceğimiz başka bir büyük özellik AR (arttırılmış gerçeklik) modu. Bandai, AR hakkında bir şey söylemedi. Ancak fragman çocuğun ve annesinin gerçek dünyada bir Tamagotchi ile etkileşime girdiğini açıkça gösteriyor.

Son olarak, oyuna dahil edilecek olan yeni bir Tamagotchi karakterinin esin kaynağı olma şansını elde etmek için Bandai'nin web sitesinden kayıt olabilirsiniz.