Teknoloji Sanal Gerçeklik Hikayesi 1993’e Dayanıyor

Sanal Gerçeklik Hikayesi 1993’e Dayanıyor

11.03.2016 - 14:13 | Son Güncellenme:

1993 yılının yaz aylarında Bjork’ün ilk albümü piyasaya çıkmıştı. Billy Joel’ın ise son albümü çıktı. Lawnmower Man filmi çıkalı 1 yıl olmuştu. Herkesin aklında sanal gerçeklik sonsuza kadar çalacak telefonlara dönüşüyordu.

Sanal Gerçeklik Hikayesi 1993’e Dayanıyor

Jurassic Park’ın genetik laboratuvarında sanal gerçeklik gözlüğü vardı. Hatta Murder She Wrote‘da bile VR sahnesi bulunuyordu. O yıl çıkan bir Popular Science sayısı bize 1993 yılındaki sanal gerçeklik gözlüğünü gösteriyor. Kapak hikayesi Michael Antonoff’a ait ve bir çok insanı VR başlığı takarken görüyoruz. Her yerde geleceğe ve bilime dair ürünün pek çok kullanımı avantajı ve yararı anlatılıyor. Yazının ilk birkaç paragrafını şu anda birine okutsanız herhalde 1993 yılında yazıldığına inandıramazsınız.

Haberin Devamı

Şu anki VR başlıkları ile o zamankiler arasında çok büyük farklar var. Bugün Oculus Rift, HTC Vive hatta telefon bazlı Samsung Gear VR bile grafikleri herhangi bir kimsenin gözlerinin önünde çıkarabiliyor. Ancak 90’lı yıllarda ki sanal gözlükler böyle değildi. Sega’nın büyük umut beslediği Sega VR hiçbir zaman piyasaya çıkmadı. Nintendo’nun Virtual Boyu’u sanal gerçeklik başlığına benzer bir şeyle oynanan 3 boyutlu bir oyundan başka bir şey değildi. Neyse ki gerçek sanal gerçeklik başlıkları tüketicilerin eline birkaç hafta sonra geçecek. Popular Sciences’ın VR ile ilgili yazısının bulunduğu sayıya buradan ulaşabilirsiniz. Geçmişte bir hayal olan VR projeleri günümüzde hayal edilebilirliği zorlaşan ilginç bilim-kurgu projelerine dönüşüyor.

HTC Vive En İyi VR Adayı