Gündem Sanal kitap fuarına 6 milyon ziyaretçi

Sanal kitap fuarına 6 milyon ziyaretçi

16.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

21 Kasım - 30 Aralık arasında süren Sanal Kitap Fuarı geçtiğimiz yılın neredeyse iki katı ziyaretçi ağırlayarak bu yıl 6 milyon kitapsevere ulaştı. Fuar sonuçlarına göre kadınlar erkeklerden daha çok kitap sipariş etti

Sanal kitap fuarına 6 milyon  ziyaretçi

Online kitabevi idefix.com, 21 Kasım - 30 Aralık tarihleri arasında 14’üncü kez ‘Sanal Kitap Fuarı’nı düzenledi. Bu kapsamda, imzalı kitaplar, yazar tavsiyelerine göre sunulan kitaplar, yüzde 75’e varan indirim fırsatları, çekilişler ve sürpriz etkinliklerle okurlar çok sayıda kitaba ulaştı. Geçtiğimiz yıl 3.8 milyon ziyaretçi tarafından izlenen Sanal Kitap Fuarı bu yıl ziyaretçi sayısını, 6 milyon’a çıkardı. Fuar tarafından yapılan açıklamaya göre fuarda üst üste konulduğunda Everest Zirvesi’ni aşacak yüksekliğe ulaşacak sayıda kitap satıldı.

Haberin Devamı

Kadınlar daha çok okuyor

Fuarda kadınlar daha çok kitap satın aldı. Sırasıyla kadın kitap severlerin daha çok kitap aldığı şehirler; İzmir, Düzce Aydın, Çanakkale ve Erzurum oldu. Fuarda bir seferde satın alınan kitap sayısını belirten sepet ortalaması bu sene altı kitap oldu. En uzun gece olan 21 Aralık’ta fuarın ciro rekoru kırıldı, yüzde 232 artış gösterdi. Sepet ortalaması yüzde 30 artarken, gelen ziyaretin siparişe dönüşme oranı ise yüzde 118 artış gösterdi. 21 Aralık en uzun gece, sanal fuarın da en yüksek ciro günü oldu.

idefix.com’da fuar süresince yurt

dışından beklenenin üzerinde sipariş verildi. İngiltere, Fransa, Almanya, ABD ve Belçika yurtdışından en çok sipariş veren ülkeler oldu. Yurt içi sipariş birinciliğini ise İstanbul yakaladı. Fuar süresinde en çok satılan kitaplar listesinde ‘Hayvanlardan Tanrılara Sapiens’ birinciliği yakaladı. Ardından ‘Homo Deus: Yarının

Haberin Devamı

Kısa Bir Tarihi’, ‘Aeden - Bir Dünya Hikayesi’, ‘Bülbülü Öldürmek’ ve ‘Harry Potter ve Lanetli Çocuk’ kitapları geldi.

Çocuk kitaplarında klasikler ilk sırada

Sanal Kitap Fuarı’nın çocuk kitapları kısmında klasikler ilk sırada yer aldı. ‘Küçük Prens’ birinci ‘Küçük Kara Balık’ ise ikinci sırada yer alırken, bu kitapları ‘Dedemin Bakkalı’, ‘Çocuk Kalbi’ ve ‘Haritada Kaybolmak’ izledi. Fuarda eserleri en çok satan yazarlar Stefan Zweig, Yuval Noah Harari, Sabahattin Ali, Emrah Serbes ve Hasan Ali Toptaş oldu. Sırasıyla en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Eskişehir, Muğla, Adana ve Konya’dan kitap sipariş edildi. En çok hediye edilen kitaplarsa ‘Kürk Mantolu Madonna’, ‘Hayvanlardan Tanrılara - Sapiens’, ‘Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi’, ‘Müptezeller’, ‘Küçük Prens’ olarak belirlendi. Fuar kapsamında satılan kitapların yüzde 24’ü 18-24 yaş arasına, yüzde 40’ı 25-34 yaş arasına, yüzde 21’i 35-44 yaş arasına, yüzde 15’i ise 45 yaş ve üzerine satıldı.